16.5.12

Τσίπρας: ο Γ. Αρσένης εκφράζει το εκλογικό αποτέλεσμα (!!!)


Σύνδεσμοςwww.antinews.gr
Θα μας τρελάνουν τελικά οι ΣΥΡΙΖΑιοι.
Διαβάστε τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας για την πρότασή του στην σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωθυπουργός ο … Γεράσιμος Αρσένης, τσάρος κάποτε της οικονομίας επί...
Ανδρέα και παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, υπεύθυνος των κρατικοποιήσεων και άλλων δεινών για την χώρα.

Όπως είπε λοιπόν ο κ. Τσίπρας, πρότεινε τον Γεράσιμο Αρσένη για τη θέση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, με το σκεπτικό ότι έπρεπε στο πρόσωπο αυτό να αντανακλώνται και οι νέοι εκλογικοί συσχετισμοί (!!!) ενώ ανέφερε ακόμη πως διαθέτει εμπειρία για την εκπροσώπηση της χώρας σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

Όλοι βεβαίως κατάλαβαν ότι η υπόδειξη Αρσένη αποσκοπεί στην σύζυγό του Λούκα Κατσέλη που θα καταλάβει όπως λένε οι πληροφορίες εκλόγιμη θέση στο νέο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πρόταση του κ. Τσίπρα να ορισθεί ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης, δεν σημαίνει ότι η Κοινωνική Συμφωνία είναι παράρτημα οποιουδήποτε κόμματος ή ιδιοκτησία οποιουδήποτε στελέχους της», δήλωσε σχετικά ο Χάρης Καστανίδης, ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και συναρχηγός με την κ. Κατσέλη.



Στο μεταξύ χαμός γίνεται στα κοινωνικά δίκτυα με αρνητικά σχόλια και επικριτικά μηνύματα στον Αλέξη Τσίπρας από φίλους και συντρόφους του που του υπενθυμίζουν την εποχή των μαθητικών κινητοποιήσεων και καταλήψεων επί θητείας του Γεράσιμου Αρσένη στο υπουργείο Παιδείας, την δεκαετία του 90.

Την εποχή εκείνη ως μαθητής ο κ. Τσίπρας πρωτοστατούσε στους μαθητικούς αγώνες που είχαν ως σύνθημα το ” Κάτσε καλά Γεράσιμε”.

Αντιγράφουμε από δημοσίευμα των ΝΕΩΝ της εποχής

Ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης προαναγγέλλει την ελεύθερη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια -η οποία ακόμη αναζητείται. Θεσμοθετεί Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Β’ και Γ’ Λυκείου σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα, ενώ καταργεί τον θεσμό των μετεξεταστέων, προκαλώντας έτσι ασφυκτική εξεταστική πίεση στους μαθητές που ξεσπούν εξεγειρόμενοι. Τα Πανεπιστήμια χωρίζονται σε πέντε Επιστημονικά Πεδία ενώ δημιουργείται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τα περίφημα ΠΣΕ (Προγράμματα Σπουδών Επιλογής) στα ΑΕΙ. Οι γενικευμένες καταλήψεις της εποχής, με το σύνθημα «Κάτσε καλά, Γεράσιμε», οδηγούν σε σταδιακό ξήλωμα της μεταρρύθμισης Αρσένη από τον επόμενο υπουργό Π. Ευθυμίου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: