19.5.12

H επιστροφή στην έδρα για την κούπα! (videos)...


Ο Louis van Gaal το είχε πει εν έτη 2009, «στόχος της Bayern Munich είναι να συμμετέχει και να κατακτήσει το Champions League την σεζόν 2011-12 που ο τελικός θα γίνει στο Μόναχο».

Ο ... Ολλανδός τα κατάφερε λίγο νωρίτερα (2009-10) να φτάσει σε έναν τελικό αλλά δεν μπόρεσε να σηκώσει το τρόπαιο με τους «Βαυαρούς».

Πάντως ο στόχος που είχε θέσει όταν ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου πραγματοποιήθηκε, παρόλο που δεν είναι ο ίδιος προπονητής.

Η ομάδα που έφτασε την σεζόν που διανύουμε στον τελικό του Champions League που θα διεξαχθεί στην Allianz Arena, μπορεί να χαρακτηριστεί και ως δημιούργημα του Ολλανδού.

Το woop.gr σας θυμίζει με ποιον τρόπο και τι χρειάστηκε να κάνουν οι «κόκκινοι» για να φτάσουν στο επίπεδο να διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στο σπίτι τους, με αντίπαλο την Chelsea στις 19 Μαΐου.

Οι φίλοι της ομάδας περίμεναν ηχηρές μεταγραφικές κινήσεις την καλοκαιρινή περίοδο, με σκοπό να δυναμώσει το ρόστερ και να έχουν τα φόντα οι «Βαυαροί» να φτάσουν στον τελικό που θα είχε ως τόπο διεξαγωγής την Allianz Arena.

Η διοίκηση όμως τους απογοήτευσε κάνοντας με το «ζόρι» τέσσερις κινήσεις που από αυτές μόνο δύο είχαν τις προϋποθέσεις για θέση στην βασική ενδεκάδα.

Η «αναγκαστική» μεταγραφή (και η καλύτερη) ήταν εκείνη του Manuel Neuer από την Σάλκε στη θέση του τερματοφύλακα, μιας και ο Thomas Kraft «κούνησε μαντίλι» και με τον «τίμιο γέροντα» Jorg Hans Butt, δεν μπορείς να κάνεις πορεία προς τον τελικό.

Οι υπόλοιπες τρεις, ήταν ο πρώτος σκόρερ της Zweite Liga Nils Petersen που ήρθε για αντικαταστάτης του Miroslav Klose, o Jerome Boateng για την άμυνα και ο Rafinha για τα μπακ.

Όπως αποδείχτηκε στην εξέλιξη της σεζόν ο Neuer με τον Boateng είχαν θέση βασικού, ο Rafinha εναλλασσόταν στην ενδεκάδα με το κρυφό χαρτί David Alaba και ο Petersen ήταν ένας «άξιος παγκίτης» αφού έπεσε στην κορυφαία χρονιά του -Super- Mario Gomez.

Όλοι όμως έβαλαν το λιθαράκι τους (μικρό ή μεγάλο) για να φτάσει η Bayern Munich στον τελικό της 19ης Μαΐου στο Μόναχο.

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή τους…

Η Bayern για πρώτη φορά στην ιστορία της θα συμμετείχε στα «play-off» της διοργάνωσης ξεκινώντας τις υποχρεώσεις της στις 17 Αυγούστου, έχοντας αντίπαλο σε διπλά ματς την Zurich.

Διατηρώντας ανέπαφη την εστία της και με συνολικό σκορ 3-0 πέρασε στους ομίλους.

Η άνετη πρόκριση:

Εκεί καταταγεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας οπού κληρώθηκε στον όμιλο με τις Napoli, Manchester City και Villareal.

Οι ιδικοί έκαναν εκτιμήσεις πως ο Γερμανικός σύλλογος θα περνούσε μεν, δύσκολα δε…

Στο πρώτο παιχνίδι (14 Σεπτεμβρίου) των ομίλων το σύνολο του Jupp Heynckes ταξίδεψε στο «El Madrigal» για να αντιμετωπίσει την Βιγιαρεάλ. Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο και ελκυστικό ποδόσφαιρο οι «Βαυαροί» πέρασαν αέρας…

Σειρά είχε το «ντέρμπι» με την «νεόπλουτη» Manchester City στο Μόναχο (27 Σεπτεμβρίου)…Οι «πολίτες» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στους γηπεδούχους και τον Gomez που σημείωσε δύο τέρματα σε διάστημα επτά λεπτών διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ των «κόκκινων».

Η τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου των ομίλων βρήκε την FCB να ταξιδεύει στο San Paolo της Napoli… (18 Οκτωβρίου)
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερος οιωνούς αφού ο Toni Kross έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του μόλις στο 2΄.
Από κει και πέρα όμως το βράδυ για τους «Βαυαρούς» δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς, οι «Ναπολιτάνοι» είχαν βγει αποφασισμένοι για «κάτι θετικό» στον αγώνα.

Αρχικά το αυτογκόλ του Holger Badstuber στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου στέρησε την νίκη στον σύλλογο. Δεύτερον και σημαντικότερο στο παιχνίδι χτύπησε σοβαρά ο Bastian Schweinsteiger με αποτέλεσμα να λείψει για πολύ καιρό από τα γήπεδα.

Στην τέταρτη αγωνιστική οι «Βαυαροί» ήθελαν το τρίποντο εντός έδρας με την Napoli για να παραμείνουν πρώτοι στον βαθμολογικό πίνακα (2 Νοεμβρίου)

Έχοντας σε εκπληκτική μέρα τον Mario Gomez (3 γκολ), κέρδισαν δύσκολα με 3-2 μία σκληροτράχηλη Napoli… Το χαρακτηριστικό για τον βαθμό της αγριότητας που είχε το ματς είναι η μία κόκκινη για κάθε σύλλογο. Αρχικά αποβλήθηκε στο 70΄ ο Zuniga για τους φιλοξενούμενους και ακολούθησε επτά λεπτά αργότερα ο Badstuber για τους οικοδεσπότες…

Το συγκρότημα του Jupp Heynckes είχε περάσει το δύσκολο των ομίλων αφού με νίκη επί της Villareal (22 Νοεμβρίου) στην πέμπτη μέρα, εξασφάλιζε ως πρώτη στο γκρουπ την πρόκριση στους «16» καλύτερους.

Η επικράτηση στο Allianz Arena ήρθε αρκετά εύκολα με 3-1…Δύο τέρματα από τον Franck Ribery και ένα από τον «Super» Mario Gomez ήταν αρκετά για να καθάρισουν την «μπουγάδα»...

Στο τελευταίο ματς η FCB ήταν «υποχρεωμένη» να ταξιδέψει στο «Etihad» για να παίξει με την Manchester City (7 Δεκεμβρίου)… Εκεί γνώρισε και την μοναδική της ήττα στην φάση των γκρουπ με σκορ 2-0 και σκόρερ τους Silva, Yaya Toure.

Το Allianz Arena αχνοφαίνεται...

Στους «16» καλύτερους κλήθηκε να περάσει το εμπόδιο της FC Basel (απέκλεισε την Manchester Utd στους ομίλους) που όπως αποδείχτηκε αρχικά, δεν ήταν και τόσο αμελητέο…

Στην Ελβετία η Bayern τα βρήκε «σκούρα» αφού ηττήθηκε με το πονηρό σκορ 1-0, χάρις σε τέρμα που πέτυχε ο Stocker πέντε λεπτά πριν την λήξη της αναμέτρησης.

Στον επαναληπτικό όλοι πιστεύανε ότι η ομάδα του Fink μπορούσε να κάνει το «θαύμα» και να αποκλείσει τους «Βαυαρούς». Στον αγωνιστικό χώρο όμως, «ποιος είδε την Bayern και δεν φοβήθηκε…»

Το τελικό 7-0 μπορεί να χαρακτηριστεί και «μικρό σκορ» σύμφωνα με την εικόνα των δύο μονομάχων. Οι Γερμανοί ήταν καταιγιστικοί, μα πιο πολύ ο Mario Gomez που σημείωσε τέσσερα από τα επτά τέρματα των γηπεδούχων. Ο Arjen Robben ακολούθησε με 2 γκολ και στον πίνακα των σκόρερ έβαλε το όνομα του και ο Thomas Muller.



Στα προημιτελικά του Champions League η FCB διασταυρώθηκε με μία από τις εκπλήξεις την Olympique Marseille… Στις δύο αναμετρήσεις το σύνολο του Jupp Heynckes είχε πιο εύκολο έργο από ότι έδειχνε πως θα είναι στην αρχή του…

Με δύο νίκες (2-0) εντός και εκτός έδρας απείχε μόλις δύο βήματα από τον μεγάλο στόχο που δεν ήταν άλλος από τον τελικό στο Μόναχο.

Η ταπείνωση της « Βασίλισσας»

Τα ημιτελικά με την Real Madrid μπορούν να χαρακτηριστούν και ως επικά ματς…

Με δηλώσεις εκατέρωθεν ήταν φανερό πως και οι δύο μονομάχοι ήθελαν την πρόκριση στην μεγάλη γιορτή της 19ης Μαΐου. Εξ αρχής πάντως όταν βλέπεις ένα ζευγάρι ανάμεσα σε Bayern Munich και Real Madrid ξέρεις ότι στο γήπεδο θα βρίσκονται 13 βαρύτιμα τρόπαια του Champions League, μιας και οι «Galacticos» έχουν εννέα στην κατοχή τους και οι «Hollywood» διαθέτουν τέσσερα…

Στην πρώτη τιτανομαχία του Allianz Arena, η Bayern είχε το πάνω χέρι και άνοιξε το σκορ νωρίς (17΄) με τον Franck Ribery. Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, η αστοχία και ο Casillas της το στέρησαν.

Στο δεύτερο μισό, η Real ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα «αστείο» τέρμα που δέχτηκε ο Neuer από τον Mesut Ozil. Οι «Βαυαροί» από την ισοφάριση και έπειτα είχαν ευκαιρίες να μπουν και πάλι σε θέση οδηγού.

Όλα έδειχναν ότι το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία…Δεν υπολόγιζαν όμως την γνώμη του Phillip Lahm και του «killer» εν ονόματι Mario Gomez, που στο 90΄ έδωσαν ανάσα επικράτησης στους γηπεδούχους, ενόψει επαναληπτικού.

Η «ρεβάνς» της Μαδρίτης θα μείνει στην ιστορία… Οι «Μαδριλένοι» πήραν γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων (6΄, 14) του Cristiano Ronaldo και κρατούσαν την πρόκριση στα χέρια τους.

Το πέναλτι που κέρδισε το «βαρύ πυροβολικό» της FCB και το εκτέλεσε ο Arjen Robben έφερε τις ομάδες στην απόλυτη ισορροπία. Το σκηνικό δεν άλλαξε, μέχρι που όλα έφτασαν να κρίνονται στην «ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί, έγινε πραγματικά χαμός με την Bayern Munich να παίρνει τo εισιτήριο για τον τελικό κάπως περιπετειώδες…

Αφήνουμε την εικόνα να μιλήσει από μόνη της…

Η πορεία των «Βαυαρών» προς τον τελικό προορισμό ξεκίνησε αρκετά νωρίς, χωρίς πολλούς να αισιοδοξούν ότι μπορεί να φτάσει ως το τέρμα…

Η ομάδα του Jupp Heynckes όμως, δηλώνει παρών στο Μόναχο αποφασισμένη να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σηκώσει στον ουρανό της έδρας της το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Η πρώτη (και μοναδική) αλλά αποτυχημένη απόπειρα έγινε από την Roma το 1984 στο Ολίμπικο όπου γνώρισε την ήττα στα πέναλτι από την Liverpool…

Μπορούν τα «μωρά» του Heynckes να περάσουν και τον τελευταίο σκόπελο που «ακούει» στο όνομα Chelsea, πριν την λύτρωση;

Η απάντηση θα δοθεί το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαΐου στην αρένα του Μονάχου…

Του, Κυριάκου Αποστόλου
«Mia San Mia»!




woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: