8.5.12

H ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ απειλεί δημοσιογραφο...


Εκτενή αναφορά σε απειλές που έχει δεχθεί από τη Χρυσή Αυγή η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη κάνει σήμερα η ιστοσελίδα EurΑctiv.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εχθές, 7 Μαϊου, η... Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλήθηκε να πάρει θέση στο γεγονός αλλα τελικά παρέπεμψε στις αρχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει το EurActiv:

''Το ελληνικό ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή έχει εκτοξεύσει ανοιχτές απειλές κατά της ζωής γνωστής δημοσιογράφου. Κληθείσα να σχολιάσει, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εχθές, 7 Μαίου, επιβεβαίωσε τις δεσμεύσεις της σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά παρέπεμψε το θέμα στις αρχές της χώρας.

Η Χρυσή Αυγή, η οποία πήρε το 6.97% των ψήφων και 21 έδρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής, προβαίνει σε απειλές κατά της ζωής της Ξένιας Κουναλάκη, συντάκτριας των ξενόγλωσσων ειδήσεων της Καθημερινής, που έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της για την αναβίωση του νεοναζιστικού εξτρεμισμού.

Στις 12 Απριλίου η Ξ. Κουναλάκη έγραψε ένα άρθρο, όπου υποστήριζε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να αγνοήσουν την Χρυσή Αυγή, ένα κόμμα που το χαρακτήρισε ναζιστικό και στο οποίο, σύμφωνα με την ίδια, θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η απάντηση ήταν άμεση: ένα άρθρο 2.500 λέξεων στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, που αποκάλυπτε πολλές λεπτομέρειες της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής της δημοσιογράφου και το οποίο έκανε αναφορά ακόμη και στην κόρη της χωρίς κανένα προφανή λόγο.

«Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!» (Έρχεται ο καιρός, έρχεται μια προειδοποίηση, έρχεται επίθεση!), έγραψε ο ανώνυμος συντάκτης του άρθρου. Ο καθένας που μιλάει γερμανικά, όπως η Ξ. Κουναλάκη, γνωρίζει ότι πρόκειται για ελάχιστα συγκαλυμμένη απειλή κατά της ζωής της'', αναφέρει το EurActiv.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ζήτημα ετέθη εχθές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το συνάδελφο της Ξ. Κουναλάκη στην Καθημερινή, Κώστα Καρκαγιάννη, ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες. Η Pia Ahrenkilde Hasse, εκπρόσωπος της Επιτροπής, επαναβεβαίωσε τη δέσμευση της Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, παραπέμποντας το θέμα στις ελληνικές αρχές.

Η Ξένια Κουναλάκη έχει ήδη μιλήσει στην Ελληνική Αστυνομία όμως της είπαν πως υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να μπορέσει να γίνει κάτι από τη στιγμή που το απειλητικό άρθρο δεν είναι υπογεγραμμένο και το όνομα του παρόχου της ιστοσελίδας είναι καταχωρημένο στης ΗΠΑ.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: