15.5.12

Kαμμένο χαρτί...


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος.
Το τελευταίο χαρτί για κυβερνητική λύση, όπως τουλάχιστον την υποδείκνυε ο Πάνος Καμμένος με την επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έσπευδαν χθες το βράδυ να κάψουν από το επιτελείο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δηλώνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα...
υποστηρίξουν ή θα ανεχθούν ένα κυβερνητικό σχήμα προσωπικοτήτων ή άλλων, το οποίο θα στηρίζεται στις ψήφους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Τα ίδια στελέχη προανήγγειλαν, ουσιαστικά, το ναυάγιο της σημερινής κατ' ιδίαν συνάντησης του κ. Παπούλια με τον κ. Καμμένο, η οποία ορίστηκε για να εξεταστεί το ενδεχόμενο διεξόδου, στη βάση της πρότασής του για συγκρότηση κυβέρνησης με ψήφο ανοχής από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Η προοπτική αυτή τορπιλίστηκε εκ των προτέρων από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς ο κ. Καμμένος ανέκρουσε πρύμναν και εμφανίστηκε χθες το βράδυ να μην αναγνωρίζει ούτε τις έγγραφες προτάσεις που υπέβαλε στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Ακόμη περισσότερο, αποφάσισε να καταγγείλει ως «πλαστογράφους» όσους επικαλούνταν τις προτάσεις του, ισχυριζόμενος πλέον ότι ουδέποτε εισηγήθηκε κυβερνητική λύση με ψήφο ανοχής του κόμματός του.
Ο πολιτικός τραγέλαφος με την υπόθεση Καμμένου άρχισε μετά τη χθεσινή σύσκεψη του κ. Παπούλια με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, η οποία έφερε στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το ενδεχόμενο της συγκρότησης κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Κατά την επιστροφή του στα γραφεία της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, αν και κράτησε αποστάσεις από την προοπτική σχηματισμού κυβέρνησης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τον κ. Παπούλια να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση που του έδωσε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε μάλιστα ότι από την πρόταση Καμμένου υπάρχουν «ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης».

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Το επίμαχο έγγραφο έβαλε φωτιά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναγκάζοντας βουλευτές όπως οι Κώστας Μαρκόπουλος και Χρήστος Ζώης να διαψεύδουν σε όλους τους τόνους την ύπαρξή του. Ωστόσο είχε διαβιβαστεί ήδη από την Προεδρία της Δημοκρατίας στα κόμματα, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι στο κόμμα του κ. Καμμένου να αναζητούν δρόμο διαφυγής μέσα από καταγγελίες περί «πλαστογραφίας». Στην ίδια λογική κινήθηκε και η επίσημη αντίδραση του κόμματος, που επιχείρησε να στοχοποιήσει τη ΝΔ για τη διαρροή του επίμαχου εγγράφου, δηλώνοντας ότι «οι πλαστογράφοι επανήλθαν». Απέφευγαν ωστόσο να εξηγήσουν πώς διαβιβάστηκαν οι συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε από τη ΝΔ ως ακόμη μία απόδειξη της «πολιτικής ανευθυνότητας» του κ. Καμμένου, όπως σχολίαζαν επιτελικά στελέχη της Λεωφόρου Συγγρού...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: