27.5.12

Mόσχα: Επίθεση πτηνών σε δύο αεροσκάφη!...


"Επίθεση» δέχθηκαν δύο επιβατικά αεροσκάφη Airbus κατά την απογείωση και προσγείωση,αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο «Σερεμέτιεβο» της Μόσχας, το βράδυ του Σαββάτου μέσα σε μισή ώρα!.

Συγκεκριμένα τα ... αεροσκάφη προσέκρουσαν με πτηνά τα οποία πετουσαν κοντά στο αεροδρόμιο δημιουργώντας μίνι αναστάτωση από την συχνότητα των περιστατικών. «Ο κυβερνήτης του επιβατικού Airbus, το οποίο πραγματοποιούσε την πτήση από την Αγία Πετρούπολη προς την Μόσχα, κατά την προσγείωση στο «Σερεμέτιεβο» στις 19:00 του Σαββάτου, έκανε αναφορά για πρόσκρουση με πτηνό, όμως το σκάφος το κατάφεραν να το προσγειώσουν επιτυχώς. Κατά την εξέταση μετά την πτήση, στο φτερό του αεροσκάφους ανακάλυψαν ένα βαθούλωμα», – είπε ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου.

Μισή ώρα αργότερα ένα άλλο περιστατικό πρόσκρουσης με πτηνό σημειώθηκε στον ίδιο χώρο. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Airbus A321 μετά από την απογείωση από το «Σερεμέτιεβο», έκανε αναφορά για πρόσκρουση με πτηνό σε ύψος 600 μέτρων, όμως πήρε την απόφαση να συνεχίσει την πτήση και προσγειώθηκε επιτυχώς στην Αγία Πετρούπολη.Σε σμήνος πουλιών »έπεσε» στα μέσα Απριλίου επίσης ένα αεροσκάφος Airbus Α320 της ρωσικής εταιρείας «Αεροφλότ», που εκτελούσε την τακτική πτήση Λονδίνο- Μόσχα, στο ίδιο αεροδρόμιο.

Τέτοια περιστατικά είναι σχετικά συχνά σε αεροσκάφη – πολιτικά και στρατιωτικά- κάποιες φορές όμως καταλήγουν μοιραία.Βάσει επίσημων καταγραφών από το 1912 έως το 2002 έχουν χάσει τη ζωή τους 243 άτομα σε όλο τον κόσμο σε ατυχήματα που προκλήθηκαν από σύγκρουση αεροσκάφους με πτηνό. Αναλυτικά κατά κατηγορία τα ατυχήματα σε αεροπλάνα και τζετ που έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα ήταν 174 θύματα και 35 κατεστραμμένα αεροσκάφη, ατυχήματα σε αεροπλάνα (ελαφρύτερα των 5.700 κιλών) με 60 θύματα και 45 κατεστραμμένα αεροσκάφη και ατυχήματα με ελικόπτερα όπου έχασαν τη ζωή τους 9 άτομα και καταστράφηκαν 8 ελικόπτερα.

prionokordela

Δεν υπάρχουν σχόλια: