18.5.12

Nέα κόντρα Τσίπρα - Διαμαντοπούλου για τα Πανεπιστήμια...


«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Άννα Διαμαντοπούλου, κάνοντας λόγο για καταστροφολογία και δημαγωγική πολιτική, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην αναφορά του Αλεξη Τσίπρα για το νόμο για τα Πανεπιστήμια, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του.

Ο...
κ. Τσίπρας ανεφερε ότι εξαιτίας του νόμου της κ. Διαμαντοπούλου, «τα πανεπιστήμια από την 1η Ιουνίου θα μείνουν χωρίς κρατική χρηματοδότηση και από 1ης Σεπτεμβρίου χωρίς τη δυνατότητα να διοικούνται από αυτούς που εξελέγησαν από την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Σε ανακοίνωσή της, η πρώην υπουργός Παιδείας υποστηρίζει ότι όσα Πανεπιστήμια αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του νόμου, θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την χρηματοδότησή τους.

Όπως σημειώνει, «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων, σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται, θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης»...
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: