19.5.12

Έλληνες φοιτητές μιλούν στο Sky News για το αβέβαιο μέλλον (BINTEO)...


Με τα βλέμματα στραμμένα στην Ελλάδα τα διεθνή δίκτυα καλύπτουν όλες τις εξελίξεις στη χώρα μας καθημερινά λίγες μέρες πριν από τις δεύτερες εκλογές.

Το Sky News βρέθηκε στην Νομική Αθηνών και μίλησε με... φοιτητές που ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλλον τους. "Η σχολή της νομικής είναι γεμάτη γκράφιτι όπως οι υπόγειες διαβάσεις. Εδώ φτιάχνονται βόμβες μολότοφ που πετιούνται στις διαδηλώσεις αλλά εδώ επίσης έρχονται φωτεινά μυαλά για να πάρουν γνώσεις" αναφέρει το ρεπορτάζ.

"Γνωρίζουμε ότι όταν φύγουμε πιθανόν να μην βρούμε δουλειά δηλώνει ο κεντροδεξιός Κωνσταντίνος Βάλμας. "Μπορεί να χρειαστεί να ψάξουμε στο εξωτερικό για δουλειά αλλά για μένα η λύση είναι να προσπαθήσουμε να μείνουμε εδώ και να βελτιώσουμε την Ελλάδα" προσθεσε.

Η 19χρονη Νικολίνα Γκιλέκη δήλωσε στο Sky News: "Θα μποσρούσα να παώ στην Αγγλία ή στη Γερμανία για σπουδές αλλά πιστεύω στο πνεύμα της Ελλάδας. θεωρώ ότι έχουμε σπουδαία μυαλά εδώ."

Ο αριστερός Χρήστος Ξαγοράρης όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θεωρεί οτι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα δικά της πόδια. "Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξυπηρετεί μόνο τις τράπεζες. Δεν εξυπηρετεί ανθρώπους. Πρέπει να αναλάβουμε δράση." δήλωσε.

O δημοσιογράφος μίλησε και με συνταξιούχους στο Μοσχάτο οι οποίοι ανησυχούν για το μέλλον της νέας γενιάς ενώ ένας από αυτούς αναφέρει ότι οι νέοι ψηφίζουν Τσίπρα χωρίς όμως να ξέρουν τι σημαίνει αυτό.

Δείτε ολόκληρο το ρεπορτάζ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: