25.5.12

"Κούρεμα" στα τηλεοπτικά συμβόλαια της Super League;...


Το κλίμα αβεβαιότητας μέσα στο οποίο κινείται το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επιδεινώνεται και μάλιστα αυτό θα γίνει δραστικά, αν οριστικοποιηθεί η πρόθεση της NOVA για “γενναίες” μειώσεις στα τηλεοπτικά συμβόλαια. Σύμφωνα με το...
ρεπορτάζ της εφημερίδας “Sportday” “δυσαρέσκεια φαίνεται να υπάρχει στις τάξεις των ομάδων, κάτι που θα φανεί και στο προσεχές Δ.Γ. της Σούπερ Λίγκας. Το συνδρομητικό κανάλι ζήτησε να εκπροσωπηθεί προκειμένου να συζητήσει τη... μείωση των εσόδων της Διοργανώτριας Αρχής από την τηλεοπτική πίτα και ήδη στη Λίγκα συζητούν πόσο καταστρεπτική μπορεί να είναι για τις ΠΑΕ μία τέτοια εξέλιξη, φοβούμενοι μάλιστα και ποσοστά πτώσης έως και 25%.

Στο Δ.Σ. θα έχει κι άλλα πολλά θέματα συζήτησης, όπως οι εφαρμογές των ποινών στις ομάδες που δεν αδειοδοτούνται, οι θέσεις της Λίγκας στην επικείμενη τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ, αλλά και τυπικά ζητήματα όπως η οριστική ημερομηνία της έναρξης του νέου πρωταθλήματος. Ακόμη θα συζητηθεί και το αίτημα του Εργοτέλη που αφορά την εφαρμογή των αποφάσεων του διαιτητικού δικαστηρίου της Ομοσπονδίας».

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι αν τελικώς “περάσει” αυτή η μείωση, σε αυτό το ποσοστό, στο βασικότερο (και πιο δεδομένο) έσοδο που έχουν οι ομάδες – ανάμεσά τους και ο Άρης φυσικά – θα χρειαστεί να προσαρμόσουν και τους προϋπολογισμούς τους προς τα κάτω, άρα θα μειώσουν αναλογικά και την ποιότητα των επιλογών τους.

Πηγή: Pressaris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: