4.5.12

Tους λογαριασμούς γιατρών και δικηγόρων της Κρήτης "ανοίγει" το ΣΔΟΕ...


Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη
Νέα λίστα στην οποία περιλαμβάνονται τα ονόματα δικηγόρων και γιατρών της Κρήτης βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ που έχει ζητήσει άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών τους με στόχο τον έλεγχο των οικονομικών τους στοιχείων. Η επίμαχη έρευνα βρίσκεται στα ...
πρώτα στάδια ελέγχου σε αντίθεση με άλλες τρανταχτές υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στην τελική τους φάση.

Όπως είναι γνωστό, το ΣΔΟΕ διερευνά σοβαρότατες υποθέσεις που είτε σχετίζονται με τις κομπίνες των εικονικών τιμολογίων, είτε με την λειτουργία off shore εταιρειών. Μέχρι και πρόσφατα το ΣΔΟΕ είχε ανοίξει περισσότερους από 350 λογαριασμούς κρητικών, οι οποίοι ελέγχονται για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με στελέχη της υπηρεσίας, η πιο σοβαρή υπό διερεύνηση περίπτωση αφορά σε γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος εμφανίζεται να έχει στείλει εμβάσματα, ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων, στο εξωτερικό.

Θυμίζουμε ότι στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έχουν μπει συνολικά 695 δικηγόροι και συμβολαιογράφοι που εμφανίζονται στην εφορία να κατέχουν ακίνητη περιουσία μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δηλώνουν χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την σχετική πρώτη λίστα και 4 δικηγόροι και 1 συμβολαιογράφος στην Κρήτη .

CRETALIVE -ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: