16.5.12

Ο πρωθυπουργός του twitter...


kourdistoportocali
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Τουλάχιστο δύο κόμματα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημιουργία Ξανά, οφείλουν μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας τους στα social media.

Ένα τρίτο, ο ΣΥΡΙΖΑ, είδε τα ποσοστά του να απογειώνονται γιατί κατάφερε να κερδίσει το διαδίκτυο αλλά και...
τους δημοσιογράφους. Με τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσιογράφοι πήραν κατά κάποιο τρόπο το αίμα τους πίσω από τους εργοδότες οι οποίοι ψηφίζουν και στηρίζουν τον δικομματισμό.

Τα social media θα πρωταγωνιστήσουν όπως όλα δείχνουν και στις εκλογές του Ιουνίου. Όχι ότι η τηλεόραση και τα κανάλια αίφνης θα χάσουν την όποια δύναμη επιρροής διαθέτουν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτή η δύναμη προκαλεί τα αντίθετα αποτελέσματα. Πάρτε παράδειγμα το Mega το οποίο κατάφερε να συσπειρώνει τους θεατές του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ επειδή τα απαξιωτικά σχόλια των παρουσιαστών των εκπομπών σε βάρος του συγκεκριμένου κόμματος ενισχύουν τα ποσοστά του. Αν στο συγκεκριμένο κανάλι ήθελαν να πολεμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να το κάνουν πιο έξυπνα όπως στο χθεσινό δελτίο του καναλιού που τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο βουλευτής κ. Αποστόλου, ο οποίος ήταν ένας πολύ συμπαθής συνταξιούχος. Τελεία.

Το διαδίκτυο τώρα είναι πολύ πιο οικείο τόσο στους νέους ανθρώπους όσο και σ’ εκείνους από τους πιο μεγάλους έχουν κάτι να πουν αλλά τα παραδοσιακά ΜΜΕ τους κρατούσαν στην απέξω. Το facebook και το twitter τους δίνει δυνατότητα έκφρασης αλλά και επηρεασμού. Αρκούν μια χούφτα λέξεις από ένα ευρηματικό μυαλό να στείλει αδιάβαστη την έωλη επιχειρηματολογία των κομμάτων όπως αυτή ξεδιπλώνεται στις τηλεοράσεις.

Σ΄ αυτά εδώ τα μαρμαρένια αλώνια του διαδικτύου μέσα στις επόμενες 30 μέρες (και νύχτες) θα δοκιμασθούν σκληρά κόμματα και υποψήφιοι. Το αν το twitter "εκλέξει" και πρωθυπουργό θα το γνωρίζουμε το βράδυ της 17ης Ιουνίου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: