18.6.12

Στις 12:30 στον Παπούλια, ο Σαμαράς...


...για να λάβει την διερευνητική εντολή.
Ενω στις 11:30, ο Βύρωνας Πολύδωρας αναμένεται να μεταβεί στον Κάρολο Παπούλια...


Στις 12.30 ξεκινούν επισήμως οι διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λάβει τη διερευνητική εντολή.

Η αναζήτηση συνεργασιών έχει ξεκινήσει ανεπίσημα από ... το βράδυ της Κυριακής, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να έχει επικοινωνήσει ήδη τηλεφωνικά με άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Οι προθέσεις του έχουν γίνει ξεκάθαρες από χθες, καθώς σε δηλώσεις του σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα σημείωσε ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο και ως στόχο έθεσε την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν με το στόχο αυτόν να συμμετέχουν στον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Ο κ. Σαμαράς δεν αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο επικεφαλής του Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ. «Θα είμαστε παρόντες στις εξελίξεις από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατηγορηματικό «όχι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας με οποιαδήποτε σύνθεση έχει πει και το ΚΚΕ δια στόματος της Αλέκας Παπαρήγα.

Ετσι, ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης «εθνικής συνευθύνης».

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες εμμένουν στις πάγιες θέσεις τους. «Αυτά που είπαμε προεκλογικά ισχύουν και μετά τις εκλογές», είπε στο μήνυμά του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο Πάνος Καμμένος, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα τηρήσει στο εξής. Το γεγονός ότι έχει θέσει όρο για συμμετοχή σε κυβερνητικό σχήμα να απέχουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς, δείχνει πως τα περιθώρια συνεργασίας είναι μάλλον ελάχιστα.

Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης δεσμεύθηκε ότι θα προσέλθει στις συζητήσεις των διερευνητικών εντολών προσδοκώντας μία κυβέρνηση «με προοδευτικό πρόγραμμα και φερέγγυα πρόσωπα» χωρίς όμως να δώσει «λευκή επιταγή σε κανέναν».

Εξάλλου, στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί στις 11.30 ο πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, προκειμένου να ενημερώσει επίσημα τον Κάρολο Παπούλια για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της 17ης Ιουνίου.

Στις 12.00 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: