22.6.12

ΣτΕ: «Πράσινο φώς» για 124 κατ΄εξαίρεση προσλήψεις σε δήμους...


Την κατ' εξαίρεση πρόσληψη 124 ατόμων - κυρίως σε διάφορους δήμους- ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ, αντίθετα, «έκοψε» αιτήματα του ΟΑΕΔ για πρόσληψη ανέργων.
Συγκεκριμένα, η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας του νόμου 2190/1994 ολοκλήρωσε τον κύκλο έγκρισης κατ' εξαίρεση προσλήψεων... ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
εποχικού προσωπικού σε όσες περιπτώσεις διαπίστωνε την ύπαρξη σοβαρών επειγουσών αναγκών στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης.

Στις τελευταίες γνωμοδοτήσεις της η επιτροπή του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι συντρέχουν προϋποθέσεις:

1. Για κατ' εξαίρεση πρόσληψη 42 ατόμων με συμβάσεις δύο μηνών για την παιδική εξοχική κατασκήνωση Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

2. Για την πρόσληψη 28 ατόμων για ανάγκες λειτουργίας και διαχείρισης υδροθεραπευτηρίου, πολιτιστικών κέντρων, αναψυκτηρίου και δημοτικού ωδείου του Δήμου Κασσάνδρας του Νομού Χαλκιδικής, λόγω της αυξημένης τουριστικής θερινής κίνησης.

Ακόμα εγκρίθηκε η πρόσληψη 20 ατόμων με συμβάσεις έως 4 μηνών για τις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζει στον τομέα καθαριότητας κατά την θερινή περίοδο ο Δήμος Νέας Ιωνίας, καθώς επίσης και η πρόσληψη 14 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις στο Δήμο Μονεμβασιάς.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη άλλων 10 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Αβδήρων, καθώς και άλλων 8 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις για τη Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Αδρανών Υλικών Δήμου Καστοριάς και αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου Μονομετοχική Α.Ε. «Μακεδνός Α.Ε.» για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών. Παράλληλα, εγκρίθηκε η πρόσληψη δύο ατόμων με δίμηνη απασχόληση για κάλυψη αναγκών του κεντρικού κοιμητηρίου του Δήμου Καλαμάτας.

Αντίθετα, δεν εγκρίθηκαν από το ΣτΕ -και πρέπει να υποβληθούν στη νέα κυβέρνηση προς έγκριση- αιτήματα του ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων 55-64 ετών και ανέργων με αναπηρίες (ΑμεΑ) που στηρίζονταν σε παλαιότερες υπουργικές αποφάσεις του 2011 (συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση). Για τις προσλήψεις αυτές δεν άναψε το «πράσινο φως», καθώς δεν συνοδεύονταν από αιτιολογίες για τον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα, τον ακριβή αριθμό και τη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος από την καθυστέρηση εφαρμογής των προγραμμάτων λόγω της προεκλογικής περιόδου...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: