12.6.12

Σενάρια τρόμου για την Ελλάδα της 18ης Ιουνίου...


Διαψεύδει η Κομισιόν δημοσίευμα του Reuters...
Τρόμο προκαλούν στους Έλληνες τα σενάρια που διακινούνται εντός της Ευρώπης και έφερε στο φως της δημοσιότητας το Reuters, για την Ελλάδα της 18ης Ιουνίου.

Τα ... σενάρια αυτά μπορεί να έχουν διαψευσθεί τόσο από την Κομισιόν, όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ωστόσο το πρακτορείο υπογράμμισε χθες ότι οι συζητήσεις γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες ώστε η Ευρώπη να είναι έτοιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έτσι αν και κανένας αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters δεν περιμένει την επιστροφή στη δραχμή, οι προετοιμασίες αφορούν:

1)Πλαφόν στις αναλήψεις. Ο περιορισμός των μετρητών που θα μπορούν να σηκώνουν οι Έλληνες μέσω των ΑΤΜ είναι ένα από τα μέτρα, πάντα κατά το πρακτορείο, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα πανικού και κατάρρευσης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

2)Περιορισμός στη διακίνηση των κεφαλαίων. Το μέτρο αυτό θα μπλοκάρει όσους σπεύσουν να στείλουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό και θα δώσουν εντολές είτε σε καταστήματα, είτε μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή.

3)Μεταξύ άλλων έχει συζητηθεί η επαναφορά των συνοριακών ελέγχων, αν και εξετάζεται αν μπορεί κάτι τέτοιο να εφαρμοστεί λόγω των νομικών δεσμεύσεων που υπάρχουν.

Τα σενάρια αυτά προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Κομισιόν που διέψευσε ότι υπάρχουν σχέδια για την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: