11.6.12

Στο 1 δισ. ευρώ η μαύρη τρύπα των εσόδων...


Η πρωτοφανή υστέρηση που παρουσιάζουν τα δημόσια έσοδα θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την τακτοποίηση ανελαστικών υποχρεώσεων του δημοσίου όπως είναι η πληρωμή μισθών και... συντάξεων.
Ο απολογισμός του πενταμήνου για τα δημόσια έσοδα μόνο θλίψη, τελικώς, προκαλεί. Σύμφωνα με τα πρώτα απολογιστικά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, η μαύρη τρύπα που έχει δημιουργηθεί φτάνει στο 1 δισ. ευρώ.

Συνεπώς αντί να επιτυγχάνεται η αύξηση των εσόδων με βάση τις προβλέψεις των συμφωνιών και των αναδιαρθρωτικών προγραμμάτων, στο ΥΠΟΙΚ αντιλαμβάνονται ότι έχουν να αντιμετωπίσουν μια μάλλον πρωτοφανή υστέρηση. Η οποία θέτει εν αμφιβόλω ακόμα και την τακτοποίηση ανελαστικών υποχρεώσεων του δημοσίου όπως είναι η πληρωμή μισθών και συντάξεων.

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός επίσης ότι εδώ και περίπου 24 μήνες, το δημόσιο έχει κηρύξει μια ανεπίσημη στάση πληρωμών, έχοντας παγώσει τις επιστροφές φόρων, ΦΠΑ, καθώς και μια σειρά από άλλες υποχρεώσεις του.

Έτσι εξηγούνται και οι ακραίες αποφάσεις που ελήφθησαν την εβδομάδα που πέρασε με την εγκύκλιο που προβλέπει δημεύσεις περιουσιών ακόμα και για οφειλές των 3.000 ευρώ και για ποινικές διαδικασίες εναντίον όλων όσων χρωστούν από 5.000 ευρώ και πάνω προς το δημόσιο. Όπως λέγεται χαρακτηριστικά, αυτή είναι και η τελευταία ευκαιρία του φοροεισπρακτικού συστήματος να σωθεί...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: