1.6.12

Δικαστήριο διέγραψε το 68% του χρέους οικογένειας


Σημαντική απόφαση εξέδωσε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης για μια εξαμελή οικογένεια που κινδύνευε να χάσει το σπίτι της από χρέη σε τράπεζες.

Η οικογένεια με τα τέσσερα παιδιά προσέφυγε τον Δεκέμβριο του 2010 στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.). Είχαν οικογενειακό εισόδημα 1.233 ευρώ το μήνα και...

όφειλαν 231.900 ευρώ, σε οκτώ τράπεζες.

Το χρέος προερχόταν από στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συνέταξε σχέδιο αποπληρωμής των οφειλών και το απέστειλε στις τράπεζες. Δυστυχώς, οι τράπεζες δεν αποδέχθηκαν το σχέδιο και έτσι, το ζευγάρι, το Φεβρουάριο του 2011, κατέθεσε αίτηση, στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στις 16 Φεβρουαρίου 2012 , εκδικάστηκε η υπόθεση, και πριν λίγες μέρες, εκδόθηκε η απόφαση που ...

Ρυθμίζει τα χρέη με μηνιαίες καταβολές προς τους πιστωτές τους επί μία τετραετία, οι οποίες θα καταβάλλονται εντός του πρώτου τριημέρου κάθε μήνα αρχής γενομένης από τον πρώτο μήνα μετά την κοινοποίηση προς αυτούς της απόφασης, συνολικού ποσού τετρακοσίων (400) ευρώ, επιμεριζόμενο συμμετρικά στις πιστώτριες τράπεζες.

Παράλληλα από το ποσό των 231.900 ευρώ που όφειλαν, οι καταναλωτές θα καταβάλουν συνολικά 74.450 ευρώ! Τα υπόλοιπα χρέη θα διαγραφούν και η πρώτη κατοικία της οικογένειας δεν θα κατασχεθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια: