13.6.12

Bάσος Σιαρλή: Η Κύπρος εξετάζει την προσφυγή στον EFSF...


Το ενδεχόμενο προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ εξετάζει η Λευκωσία, όπως παραδέχθηκε ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, μιλώντας αργά χθες το βράδυ σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ.

Ο κ. Σιαρλή διευκρίνισε ότι... οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ενώ επισήμανε ότι κανένας δεν δίνει δάνεια χωρίς όρους.

Ο Κύπριος υπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι αν η Κύπρος ζητήσει στήριξη, οι όροι δεν θα είναι οδυνηροί, όπως, υποστηρίζουν μερικοί, αφού το δημόσιο χρέος φθάνει το 71% και το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2013 θα είναι 2,5%, που είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.

Η επιλογή σύναψης δανείου από τρίτη χώρα δεν είναι απομακρυσμένη, ανέφερε και πρόσθεσε ότι αναζητούνται 1,8 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Λαϊκής Τράπεζας.

Εξάλλου, στη διάρκεια δείπνου, που διοργάνωσε ο Κυπρο-Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η κυπριακή οικονομία έχει αποδείξει την ικανότητά της να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις προκλήσεις, όπως φαίνεται από τις αποδόσεις της στη διάρκεια του τρέχοντος δυσμενούς οικονομικού κλίματος.

Είπε επίσης ότι η Λευκωσία καταβάλλει προσπάθειες και θα πράξει ό,τι μπορεί για να μην αλλάξει το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τις εταιρείες στην Κύπρο, η οποία -τόνισε- είναι σε θέση να διαφυλάξει τον εταιρικό φόρο στο 10%.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: