16.6.12

Ο πρώτος σχοινοβάτης που διέσχισε τους καταρράκτες του Νιαγάρα (BINTEO)...


Επιτυχημένη ήταν η προσπάθεια του σχοινοβάτη Νικ Ουαλέντα να διασχίσει τους καταρράκτες του Νιαγάρα περπατώντας πάνω σε τεντωμένο σχοινί, χθες το βράδυ. Ο Ουαλέντα έγινε ο πρώτος άνθρωπος που... το κατάφερε και το βίντεο της προσπάθειας του είναι εντυπωσιακό.
Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα κατάφερε με πολλή προσευχή, αυτοσυγκέντρωση αλλά και προπόνηση. Το χειρότερο σημείο ήταν, όπως λέει, οι στιγμές που ήταν ανεβασμένος στην ειδική πλατφόρμα και περίμενε τα τηλεοπτικά συνεργεία να ετοιμαστούν για να ξεκινήσει. «Ήταν 10 βασανιστικά λεπτά. Τα πόδια μου άρχισαν να πέφτουν σε ύπνο και να σφίγγονται», είπε. Δήλωσε επίσης ότι έχει ήδη εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για να επιχειρήσει κάτι αντίστοιχο στο Γκραν Κάνιον.

Το χθεσινό γεγονός παρακολούθησαν 125.000 άνθρωποι στην καναδική πλευρά των καταρρακτών και περίπου 4.000 στην αμερικανική.

Ο Νικ είναι το έβδομης γενιάς μέλος των φημισμένων Ιπτάμενων Ουαλέντας. Έχουν υπάρξει κι άλλοι σχοινοβάτες που διέσχισαν το σημείο αλλά ποτέ κανείς τόσο κοντά τους καταρράκτες και κανένας μετά το 1986.

Το γεγονός μαγνητοσκόπησε και μετέδωσε το ABC που επέμεινε ο Ουαλέντα να είναι προσδεμένος ώστε να μην πέσει στο νερό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: