22.6.12

Σε εξέλιξη η διαδικασία παράδοσης-παραλαβής των υπουργικών χαρτοφυλακίων...


Από το υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η παράδοση και παραλαβή των υπουργικών χαρτοφυλακίων μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας η οποία προέκυψε έπειτα από ένα τετραήμερο έντονων διαβουλεύσεων, που διήρκεσαν ώς την τελευταία στιγμή. Η διαδικασία...
παράδοσης-παραλαβής αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Παραδίδοντας το χαρτοφυλάκιο στον Γιάννη Βρούτση, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας Αντώνης Ρουπακιώτης τόνισε ότι η κατάσταση στο χώρο της εργασίας είναι εκρηκτική, πως επιχειρήθηκε η σύγκλιση και η αναζήτηση λύσεων, αλλά -όπως είπε- κάποιοι δεν θέλησαν να καταλάβουν. Ωστόσο, συνέχισε, η σύγκλιση πρέπει να αναζητείται ανά πάσα στιγμή.

«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος γιατί στο υπουργείο αναλαμβάνουν άνθρωποι με ιδέες, προτάσεις και πρόγραμμα. Πιστεύω ότι θα δώσουν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην τοποθέτησή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης επισήμανε:

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο της ψυχικής μου αναζήτησης, θα υπερασπιστώ την ιδέα αποκατάστασης του δικαίου των συλλογικών συμβάσεων, πρόκειται για προσωπική δέσμευση».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως κεντρικοί στόχοι του υπουργείου είναι η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους, το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων και το θέμα της μετενέργειας. Ειδικότερα για τους μισθούς, ο κ. Βρούτσης είπε ότι στόχος είναι να εναρμονισθούν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νομιμότητα.
Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αποτελείται από 39 μέλη (17 υπουργούς και 22 αναπληρωτές και υφυπουργούς), ενώ μόνο δύο γυναίκες -η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Φωτεινή Σκοπούλη- ανέλαβαν χαρτοφυλάκιο.

Η ΝΔ κυριαρχεί στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς αριθμεί 29 μέλη. Το ΠΑΣΟΚ έχει στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους Θ. Τσαυτάρη και Ευ. Λιβιεράτο, και άλλους τρεις υφυπουργούς, τους Δ. Ελευσινιώτη, Δ. Κούρκουλα και τον Γ. Βερνίκο, ενώ η ΔΗΜΑΡ τοποθέτησε στην κυβέρνηση δύο υπουργούς, τους Α. Μανιτάκη και Α. Ρουπακιώτη, και δύο υφυπουργούς, τη Φ. Σκοπούλη και τον Θ. Παπαθεοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: