20.6.12

Πάνω από τα τηλέφωνα περιμένουν τα στελέχη...



Τα ονόματα που "παίζουν" μέχρι αυτή την ώρα...

Σε εξέλιξη είναι διαδικασία για το σχηματισμό κυβέρνησης με τα ονόματα που θα λάβουν τελικά υπουργικά χαρτοφυλάκια να παρελαύνουν από τα γραφεία των κομμάτων.

Στα... στρατηγεία των κομμάτων επικρατεί αναβρασμός, ενώ τα στελέχη περιμένουν το τηλέφωνο να χτυπήσει για να τους ανατεθεί από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά κάποιο υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ενδέχεται να τοποθετηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, αν τελικά δεν επιλέξει να κρατήσει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Το όνομα του αντιπροέδρου της ΝΔ ακούγεται και για την προεδρία της Βουλής.

Για τη θέση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ακούγεται και το όνομα του κ. Γιάννη Βαληνάκη.

Για την θέση του προέδρου της Βουλής ακούγεται εντόνως τις τελευταίες ώρες και το όνομα του κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στο υπουργείο Εσωτερικών ενδέχεται να τοποθετηθεί ο υπηρεσιακός υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης.

Σίγουρη θεωρείται η θέση της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως επίσης και του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Για το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα το αναλάβει ο κ. Βασίλης Ράπανος.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του κ. Αντώνη Ρουπακιώτη με υφυπουργό τον κ. Νίκο Νικολόπουλο ή τον κ. Νότη Μηταράκη.

Υπουργικά χαρτοφυλάκια αναμένεται να αναλάβουν επίσης ο κ. Κυριακός Μητσοτάκης και ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος να παραμείνει ο κ. Γιάννης Μανιάτης.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: