22.6.12

Αφγανιστάν: Ταλιμπάν έκαναν έφοδο σε ξενοδοχείο και κρατούν ομήρους...


Αιματηρές μάχες με τις δυνάμεις ασφαλείας- Και πολίτες ανάμεσα στα θύματα...
Ταλιμπάν πραγματοποίησαν έφοδο σε δημοφιλές ξενοδοχείο στα προάστια της Καμπούλ – το οποίο επισκέπτονται συχνά αφγανοί πολίτες – και κρατούν ομήρους.
Οι Ταλιμπάν ενεπλάκησαν σε αιματηρή μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ... αργότερα κάποιοι όμηροι απελευθερώθηκαν. Ωστόσο δεκάδες άτομα εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο κτίριο, ενώ παράλληλα η πολιορκία συνεχίζεται.

«Δεκάδες άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι μέσα στο ξενοδοχείο», δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Οι εξεγερμένοι χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες. Η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί για να προστατεύσει τους πολίτες στο ξενοδοχείο. Δυστυχώς υπάρχουν θύματα μεταξύ των πολιτών, αλλά δεν γνωρίζουμε πόσα» πρόσθεσε.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι τρεις φύλακες του ξενοδοχείου και τουλάχιστον ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στη διάρκεια της επίθεσης, ενώ οι αστυνομικοί σκότωσαν δύο αντάρτες.

Αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και στρατεύματα του δυτικού συνασπισμού έχουν αναπτυχθεί για να απωθήσουν τους δράστες της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, μια ομάδα ταλιμπάν εισήλθε στο ξενοδοχείο «Spozhmai» που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Κάργκα κοντά στην Καμπούλ, αργά το βράδυ της Πέμπτης (22:00 ώρα Ελλάδας).

Τουλάχιστον ένας από τους επιτιθέμενους ανατίναξε το γιλέκο του που ήταν γεμάτο με εκρηκτικά, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας στην Καμπούλ.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν αν οι αντάρτες κρατούσαν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου ως ομήρους.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους ήταν ευκατάστατοι αφγανοί και ξένοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν την περιοχή για «ξέφρενα πάρτι» πριν από τις προσευχές της Παρασκευής.

Τελικά, οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να απελευθερώσουν περίπου 40 πολίτες, ενώ σκότωσαν δύο μαχητές.

Ο Αγιούμπ Σαλάνγκι δήλωσε ότι η αστυνομία έχει εξουδετερώσει τους αντάρτες, οι οποίοι είναι βαριά οπλισμένοι στον δεύτερο όροφο, ωστόσο οι αστυνομικοί «δεν έχουν πάει ακόμη στην πλευρά (του ξενοδοχείου) που βλέπει προς τη λίμνη και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν περισσότεροι τρομοκράτες», είπε.

Από το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώθηκε πάντως ότι οι δράστες της επίθεσης είναι τέσσερις ή πέντε και ότι οι δύο έχουν σκοτωθεί.

Ο Αζμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ανέφερε σε τηλεφωνικό μήνυμα ότι οι Ταλιμπάν εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δύο ξενοδοχείων στα οποία συχνάζουν ξένοι, αν και μέχρι στιγμής μόνο μία επίθεση έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

Η λίμνη Κάργκα, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο, είναι ένας δημοφιλής τόπος για πικ-νικ. Στις όχθες της υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, όπου γίνονται συχνά γαμήλιες δεξιώσεις...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: