28.6.12

ΚΥΠΡΟΣ: Τη στάση Αναστασιάδη στο εξωτερικό καταγγέλλει το ΑΚΕΛ...


Λευκωσία: Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού και του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Αναστασιάδη.
Ο Άντρος Κυπριανού επέκρινε τον ΔΗΣΥ ότι ενώ κάνει λόγο για ενότητα κατηγορεί συνεχώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ.
Κατηγόρησε επίσης τον ΔΗΣΥ ότι...

κτίζει πάνω σε ψέματα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ΔΗΣΥ απέδωσε στον πρόεδρο Χριστόφια δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο σύμφωνα με την οποία η ΕΕ λειτουργεί ως αποικιοκρατική δύναμη.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας ουδέποτε έκανε τέτοια δήλωση, είπε ο κ. Κυπριανού, επισημαίνοντας ότι την ημέρα της επίσκεψης του Προέδρου του ΔΗΣΥ στη Γερμανία οι γερμανικές εφημερίδες έγραφαν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατηγορεί την ΕΕ.

Πρέπει να αντιληφθούν, πρόσθεσε ότι η ενότητα δεν οικοδομείται με ψέματα και ότι με τέτοια στάση προκαλούν τεράστια ζημιά στον τόπο.

Σε παρέμβαση από τις Βρυξέλλες ο Νίκος Αναστασιάδης απέρριψε τις επικρίσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ, αναφέροντας ότι το σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε στη Γερμανία τρεις ημέρες προτού μεταβεί ο ίδιος στη χώρα.

Απαιτείται, είπε ο κ. Αναστασιάδης, περισσότερο πολιτικό ήθος από όλους.

Ενώ ο αρχηγός της αντιπολίτευσης προσπαθεί να πετύχει όσο το δυνατό ηπιότερους όρους για αντιμετώπιση της κατάστασης, στην οποία μας έχουν φέρει, είπε ο κ. Αναστασιάδης, έχουν το θράσος να μας κατηγορούν ότι τα όποια δυσμενή σχόλια ήταν αποτέλεσμα των δικών μας δηλώσεων.

Αναφερόμενος στην επίμαχη δήλωση ότι η ΕΕ λειτουργεί ως αποικιοκρατική δύναμη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι τη μετέφερε κάποιος δημοσιογράφος αποδίδοντάς την στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ότι ο ίδιος είπε επί λέξη "το είπε κι αυτό"...
philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: