14.6.12

Επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΣΗΕΑ για εκπαίδευση ανέργων δημοσιογράφων...


Ανακοινώθηκε από την ΕΣΗΕΑ, νέο πρόγραμμα για την επιχορήγηση ανέργων με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), για τη λήψη υπηρεσιών κατάρτισης και πιστοποίησης σε δεξιότητες χρήσης Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).

Η... δράση επικεντρώνεται στην ανάπτυξη σύγχρονων γνώσεων και δεξιοτήτων για τον δημοσιογράφο με ιδιαίτερη έμφαση στην χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών. Παράλληλα το πρόγραμμα οδηγεί σε χορήγηση Πιστοποιητικού από αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης ΤΠΕ, μέσα από εξεταστική διαδικασία των συγκεκριμένων γνώσεων και δεξιοτήτων.

· Διάρκεια προγράμματος: 300 ώρες, με έμφαση στην χρήση και αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

· Πιστοποιητικό από αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης ΤΠΕ.

· Εκπαιδευτικό επίδομα: 1.500,00 ευρώ.

Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν οι άνεργοι δημοσιογράφοι που είναι μέλη της Ενώσεως Συντακτών Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), Μακεδονίας – Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ), Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος – Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ), Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

Το Δίκτυο Εκπαιδευτικών Οργανισμών (Δ.ΕΚ.Ο.) είναι μια κοινοπραξία που αποτελείται από 7 Πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης, που παρέχουν από κοινού εκπαιδευτικό πρόγραμμα 300 ωρών, εκπαιδευτικό υλικό (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή), που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και εξειδικευμένες απαιτήσεις των γνωστικών αντικειμένων του προγράμματος, ομάδα εκπαιδευτών ενηλίκων με μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και υψηλή επιστημονική εξειδίκευση και επάρκεια

Προσφορά του Δικτύου για τους ανέργους δημοσιογράφους

· δωρεάν Πιστοποίηση των δεξιοτήτων από αναγνωρισμένο Φορέα Πιστοποίησης.

· δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία μέσα από ειδική πλατφόρμα τηλεκατάρτισης, με εξειδίκευση στις επιμέρους εκπαιδευτικές ενότητες του προγράμματος της ΕΣΗΕΑ.

Προσφορά του Δικτύου για όλους τους δημοσιογράφους.

Δωρεάν παρακολούθηση μέσω πλατφόρμας τηλεκατάρτισης της Ενότητας «Νέες Τεχνολογίες – Internet – Social Media» διάρκειας 90 ωρών σε δημοσιογράφους που δεν είναι κάτοχοι Voucher, σε ποσοστό 30% του αριθμού των ανέργων που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της ΕΣΗΕΑ (και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον 100 άτομα) και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια.

Για τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλλετε «Αίτηση Συμμετοχής» ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 22/06/2012.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα επισκεφθείτε το www.mykek.gr ή επικοινωνήστε στο 801 11 25 800.
Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: