18.6.12

Το πρόσωπο του πρωθυπουργού, στο επίκεντρο των διεργασιών...


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ των τριών κομμάτων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για το σχηματισμό κυβέρνηση συνεργασίας, μετά την διερευνητική εντολή που έλαβε ο Αντώνης Σαμαράς.

Το πρόσωπο που... θα είναι ο πρωθυπουργός αλλά και η συμμετοχή ή όχι προσώπων από το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά σε υπουργικές θέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν Βενιζέλος και Κουβέλης να θέτουν θέμα πρωθυπουργού κοινής αποδοχής.

Οι δυο άντρες είχαν το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθούν πριν τις 6 το απόγευμα, οπότε είναι προγραμματισμένη η συνάντηση Βενιζέλου-Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, πάντως, φέρεται να έχει ζητήσει ήδη κοινής αποδοχής πρωθυπουργό, ώστε στελέχη της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Το θέμα της πρωθυπουργίας βρέθηκε στο επίκεντρο κλειστής σύσκεψης που έλαβε χώρα χθες το βράδυ στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που διέρρευσαν από τη σύσκεψη αυτή, η πρωθυπουργία Σαμαρά είναι προϋπόθεση αλλά δεν αποτελεί και κόκκινη γραμμή, αφού η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι για να είναι βιώσιμη μια κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να συμμετέχουν ενεργά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: