21.6.12

Τι ζητούν οι Βρυξέλλες από το νέο υπουργό Οικονομικών......


Πολύ ψηλά σηκώνουν τον πήχη στις Βρυξέλλες, ενόψει της έναρξης της επαναδιαπραγμάτευσης του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα με ... πληροφορίες που έρχονται από τη βελγική πρωτεύουσα, η πλευρά της ΕΕ επιμένει στην άμεση εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Για παράδειγμα, θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ τη μείωση του δημοσίου τομέα. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει ότι πάμε για κλείσιμο επιχειρήσεων και φορέων του δημοσίου τομέα, για εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και για μεγάλη μείωση δαπανών.

Αντιθέτως, η Κομισιόν δεν συμφωνεί με την προοπτική νέας μείωσης των μισθών, θεωρώντας πως ό,τι ήταν να γίνει σε αυτό το μέτωπο έγινε, αλλά θα ζητήσει τη λήψη ισοδύναμων μέτρων για να καλυφθούν οι απώλειες που θα σημειωθούν. Τέλος, σε ό,τι αφορά στο θέμα των απολύσεων από τον δημόσιο τομέα, φαίνεται να κάνει μια μικρή υποχώρηση και να συμβιβάζεται με την εκτεταμένη χρήση του μέτρου της εφεδρείας. Πιο κει, όμως, δεν δείχνει διατεθειμένη να υποχωρήσει. Ο νέος υπουργός Οικονομικών, καλείται να διαπραγματευτεί απ αυτό το επίπεδο, που δεν είναι το …ευκολότερο, για αρχή τουλάχιστον.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: