26.6.12

Θρίλερ για την άδεια καρέκλα...


Ποια ονόματα πέφτουν μέχρι αυτή την ώρα στο τραπέζι, για το υπουργείο Οικονομικών...

Σε αναζήτηση νέου "τσάρου" της Οικονομίας βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την αρνητική εξέλιξη στο θέμα του Βασίλη Ράπανου. Η παραίτηση του Βασίλη Ράπανου, που επικαλέστηκε λόγους υγείας, έγινε... δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα θρίλερ για την εύρεση του νέου υπουργού Οικονομικών και μάλιστα άμεσα. Ο πρωθυπουργός είχε χθες το βράδυ σύσκεψη στο σπίτι του με στενούς του συνεργάτες, ενώ σήμερα αναμένεται να συναντηθεί στην οικία του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη προκειμένου να καταλήξουν σε νέο πρόσωπο για την κρίσιμη αυτή η θέση.

Ο νέος γύρος ονοματολογίας για το υπουργείο Οικονομικών "έριξε" στο τραπέζι τόσο το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα αλλά και του Τάσου Γιαννίτση που δεν υπουργοποιήθηκαν, αλλά και του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ακούγεται ακόμα το όνομα του νυν υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, κάτι που εάν επαληθευτεί θα φέρει ανακατατάξεις στο κυβερνητικό σχήμα με τη σημερινή του θέση ενδεχομένως να αναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ίδια θέση στο τιμόνι της ελληνικής οικονομίας ακούστηκε και το όνομα του τέως προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Τάκης Αράπογλου. Επίσης, συζητήθηκαν ακόμα και τα ονόματα των Αλ. Τουρκολιά και Ι. Μουρμούρα, τους οποίους όμως ο Σαμαράς επιθυμεί να αξιοποιήσει σε άλλες καίριες θέσεις, με τον πρώτο να αναλαμβάνει, με βάση τις πληροφορίες, ηγετική θέση στο τραπεζικό σύστημα.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο πρότασης να παραμείνει στη θέση του ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς. Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ αλλά και του ΠΑΣΟΚ η άποψη είναι πως το όποιο πρόσωπο πρέπει να έχει και πολιτική εμεπειρία εκτός των τεχνοκρατικών χαρακτηριστικών.

Βάσει αυτής της λογικής ακούστηκαν και τα ονόματα του Ναπολέοντα Μαραβέγια, του Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά και αυτό του Σταύρου Δήμα, αν και λέγεται πως δεν έγινε ενδελεχής συζήτηση σε ό,τι αφορά στο όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται από το μεσημέρι και μετά.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ο Πρωθυπουργός, όπως γράψαμε χθες το βράδυ είχε εκτενή συζήτηση, έως τις δώδεκα παρά τέταρτο το βράδυ της Δευτέρας, με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, τον στενό του συνεργάτη Χρ. Λαζαρίδη, τον προτεινόμενο από τη Ν. Δ. για νέο πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, το διευθυντή του γραφείου του Κ. Μπούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: