14.6.12

Βενιζέλος: Μείζον ζήτημα η ασφάλεια...


Επίσκεψη στη ΓΑΔΑ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το πρόβλημα της ασφάλειας -κοινωνικής και πολιτικής- είναι μείζονος σημασίας για τον πολίτη.

Θέλουμε ένα... λαό ενωμένο με κοινωνική συνεκτικότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή του στο έργο της αστυνομίας.

Νωρίτερα, σε συνάντηση που είχε με τον Αττικάρχη, Ιωάννη Λιούκα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι την κρίση δεν θα την λύσουμε με αστυνομικά μέτρα, αλλά με πολιτικά και κοινωνικά, προσθέντοντας πως γι΄ αυτό το λόγο το ΠΑΣΟΚ επιμένει σε κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για να μη δημιουργείται συγκρουσιακό κλίμα.

Σε ό,τι αφορά με το κέντρο της Αθήνας, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι θύμα της έλλειψης μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την παράνομη μετανάστευση, σημειώνοντας ωστόσο ότι γίνονται μεγάλα βήματα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με σεβασμό στην ασφάλεια του πολίτη και τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στη χθεσινή δολοφονία του φαρμακοποιού στο Ρέντη, χαρακτηρίζοντάς την προκλητική, σημείωσε ότι πρέπει να δώσουμε απαντήσεις σε αυτό και ότι έχει μεγάλη σημασία να αποτρέπουμε τις ανθρωποκτονίες πριν τις εξιχνιάσουμε.

Από την πλευρά του ο κ. Λιούκας, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, παρά τις μειώσεις, οι εργαζόμενοι στην αστυνομία συνεχίζουν να υπηρετούν το έργο τους αποτελεσματικά, ενώ πρόσθεσε πως η διαχείριση εκ μέρους της αστυνομίας των διαδηλώσεων που έγιναν για τα οικονομικά μέτρα έχει προκαλέσει, θετικά, το ενδιαφέρον συναδέλφων του διεθνώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: