10.6.12

«Ο Σαμαράς στριφογύριζε την πίτσα στον αέρα σαν Ιταλός εξπέρ»...


Η αγάπη του για τους Rolling Stones, τον Μικρός Ναυτίλο, την κρεμμυδόσουπα και η τεχνική του ως pizzaiolo. Μερικά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που έχουν προκύψει για τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Ο Αντώνης έμαθε να πετάει την πίτσα στον αέρα και να τη στριφογυρίζει σαν Ιταλός εξπέρ», δηλώνει...-σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής- ο Στέφανος Μανουηλίδης, συμφοιτητής του προέδρου της ΝΔ στο Αμχερστ. Όλα για αυτά για την περίοδο που ο Σαμαράς εργάστηκε στην -ιδιοκτησίας Ροδίτη ομογενή ονόματι Κρις Μπελ- πιτσαρία College Inn. Μαθαίνοντας μάλιστα τα μυστικά της δουλείας σε χρόνο dt.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τα φοιτητικά χρόνια του Μεσσήνιου πολιτικού αρχηγού που έρχεται να προστεθεί στην γνωστή αγάπη του για την ροκ μουσική.Μια αγάπη που -σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη της Άννας Βίσση στην Κύπρο- ήταν ένα από τα πράγματα στα οποία ταίριαζαν την περίοδο που είχαν σχέση. Όπως είπε χαρακτηριστικά η Άννα «Εγώ τότε άκουγα Beatles, Rolling Stones».

Μάλιστα το να ακούει Rolling Stones στα ακουστικά του εξακολουθεί να είναι -σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ- ο τρόπος που επιλέγει ο αρχηγός της ΝΔ για να αποσυμπιέζεται.

Ενώ μια άλλη διαχρονική του αγάπη είναι η ποίηση, που προτιμά να διαβάζει τα βράδια. Συγκεκριμένα ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα αγαπά τον Μικρό Ναυτίλο και τον Κίπλινγκ. Αρκετές φορές μάλιστα μεταφράζει και ο ίδιος Κίπλινγκ, όπως το ποίημα που απήγγειλε στο τελευταίο συνέδριο της ΝΔ, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μάρτενς.

Κατά τα άλλα λατρεύει τον Ολυμπιακό, το ταβερνάκι του Βασίλη, την Κατσαρίνα, το Κηφισιώτικο μπιστρό Blue Pine για την περίφημη γλώσσα με σάλτσα μενιέρ ή την κρεμμυδόσουπα.

Και φυσικά την Πύλο, με τα βράδια του χειμώνα να τον βρίσκει στην βάρκα του φίλου του, ψαρά από την Πύλο, να ανοίγονται για ψάρεμα ως το νησάκι Σφακτήρια.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: