2.6.12

ΣΥΡΙΖΑ: Διάλυση των ΜΑΤ και αστυνομικοί χωρίς όπλα...


Τη διάλυση των ΜΑΤ, την άμεση απόσυρση απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και άλλων υλικών αλλά και την απαγόρευση οπλοφορίας κατά την ... αστυνόμευση διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Αυτό τουλάχιστον είναι το σημαντικότερο κομμάτι στην παρουσίαση που έκανε η Σοφία Σακοράφα σε ότι έχει να κάνει με το κρίσιμο ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας. Η κυρία Σακοράφα, τόνισε τον επαναπροσανατολισμό της αντιεγκληματικής της Αστυνομίας, την αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων πρόληψης και καταστολής με κριτήριο το σεβασμό στα συνταγματικά δικαιώματα. Η διάλυση των ΜΑΤ, θα δημιουργήσει ένα κενό που θα καλυφθεί από την ένταξη ειδικών δυνάμεων στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και την ταυτόχρονη δημιουργία ειδικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και ακραίων μορφών εγκληματικότητας και βίας.

Όπως τόνισε πλέον όλο το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας θα προσλαμβάνεται μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και ΑΣΕΠ, θα δημιουργηθεί αντικειμενικό σύστημα για τις κρίσεις και τις προαγωγές χωρίς κομματικά κριτήρια ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων της αστυνόμευσης από την προανακριτική λειτουργία και φυσικά τη στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας.

Αξίζει να τονισθεί πως για το ζήτημα της Ασφάλειας οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιλαμβάνουν συγκεκριμένα στοιχεία για το πώς θα πραγματοποιηθεί η νέα αντεγκληματική στρατηγική, τι θα γίνεται σε περιπτώσεις βίαιων επεισοδίων όταν θα έχουν αποσυρθεί τα δακρυγόνα, ούτε ποια θα είναι η «διαρκής θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας». Άλλωστε, ειδικά για το θέμα της ασφάλειας χρειάζεται να γίνουν τομές σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών καθώς τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν έχουν ξεπεράσει τη λογική των σωμάτων ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: