27.6.12

Γιατί ο Βενιζέλος δεν ήθελε τον Στουρνάρα...



Τον αποδέχθηκε μεν, δεν ενθουσιάστηκε δε… Ο λόγος για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που αναγκάστηκε να πει «ναι» στην πρόταση Σαμαρά-Κουβέλη για την ανάληψη του υπουργείου Οικονομικών από τον Γιάννη Στουρνάρα, τον οποίο ο ίδιος δεν...

πρότεινε καν -παρά τις περί του αντιθέτου «εξαγγελίες» του στην άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ προ εβδομάδας- κατά τη διαδικασία συγκρότησης της κυβέρνησης.

Οι δύο άντρες άλλωστε έχουν παρελθόν. Τον περασμένο Ιούνιο, όταν ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε γίνει πρόταση για συμμετοχή στην κυβέρνηση και δη στο οικονομικό επιτελείο του κ.Στουρνάρα, αλλά εκείνος δεν την είχε αποδεχθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα τον στήριζε καν η κυβέρνηση που τον πρότεινε, «φωτογραφίζοντας» τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ο τελευταίος άλλωστε, είπε όχι και σε μία ακόμα πρόταση, αυτή του πρώην «τσάρου» Νίκου Χριστοδουλάκη, που φέρεται να έγινε από τη ΔΗΜΑΡ.

Επισήμως, οι απανωτές αρνήσεις του κ.Βενιζέλου αποδίδονται στην πρόθεσή του να μην αναλάβει εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ένα τόσο κρίσιμο πόστο, δίνοντας την πρωτοβουλία στη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά. Χαρακτηριστική είναι η «διαρροή» της Ιπποκράτους, ότι «μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπάρχει επιλογή στελέχους της ΝΔ και καταφεύγουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ».

Στην πραγματικότητα πάντως, ο κ.Βενιζέλος τρέμει δύο ενδεχόμενα. Αν αποτύχει ένα «πράσινο» οικονομικό επιτελείο, το ΠΑΣΟΚ θα εξακολουθήσει να «φορτώνεται» με επιπλέον της κυβερνητικής του διετίας φθορά. Πολύ περισσότερο, αν επιτύχει ένα «πράσινο» επιτελείο, που όμως φέρει και την σφραγίδα του …«σημιτικού», τότε δεν αποκλείεται να του προκαλέσει επιπλέον προβλήματα στην ηγεσία του κόμματος, που τόσο κόπιασε για να την αναλάβει…

πηγή: matrix24.gr

smartpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: