21.6.12

Οι «καραμπόλες» της νέας κυβέρνησης ...


Όλο το παρασκήνιο με τις προτιμήσεις των νέων υπουργών...
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης δεν επιθυμούσε να παραμείνει στο υπουργείο Eργασίας που ήταν υπηρεσιακός υπουργός και προτίμησε το... υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο όμως θα αναλάμβανε ο Κώστας Τζαβάρας.

Η «καυτή πατάτα» με τα εργασιακά θέματα την μετενέργεια την ανεργία κ.α. κατέληξε στα χέρια του Γ. Βρούτση.

Την τελευταία στιγμή άλλαξαν και τα πρόσωπα που θα αναλάμβαναν τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να καταλήγει τελικά στην Βασ Σοφίας και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στο Πεντάγωνο.

Η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να πάει υπό του καθηγητή Ευ. Λιβιεράτου στο υπουργείο Περιβάλλοντος περιέπλεξε τα πράγματα για την θέση του υφυπουργού.

Πολύ συζήτηση έγινε για το ποιος θα καθίσει στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας. Ακούστηκαν πολλά ονόματα και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα. Τελικά αντί του Χριστόδουλου Στεφανάδη πήγε ο Αντρέας Λυκουρέντζος.

Στο υπουργείο Ναυτιλίας πήγε αρχικά στον Μ. Κεφαλογιάννη στην συνέχεια ακούστηκε το όνομα του Γιάννη Πλακιωτάκη και κατέληξε στον Κώστα Μουσουρούλη

Το «φαβορί» για το Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας έμεινε εκτός καθώς συγχωνεύθηκε με το υποδομών το οποίο ανέλαβε ο Κωστής Χατζηδάκης


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: