3.6.12

«Μόνο με γραπτές δεσμεύσεις μπαίνω σε κυβέρνηση»...


«Ούτε παίρνουμε τοις μετρητοίς όποιον δηλώνει προοδευτικός, ούτε μοιράζουμε πιστοποιητικά προοδευτικότητας. Προτάσσουμε το πρόγραμμα με γραπτές δεσμεύσεις. Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα ακυβέρνητη».

Αυτό επισημαίνει σήμερα σε... συνέντευξή του στο Έθνος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Σε ερώτημα ποιους όρους θέτει το κόμμα του προς το ΣΥΡΙΖΑ, εάν είναι πρώτο κόμμα, σημειώνει ότι υπάρχουν «τρείς ρήτρες. Σοβαρότητα, Αξιοπιστία, Δέσμευση» και επεξηγεί:

Σοβαρότητα : δεν παίζουμε με το ευρώ, ούτε με τις καταθέσεις στις τράπεζες, ούτε με φοροεπιδρομές σε νοικοκυριά και ζημιογόνες επιχειρήσεις. Αξιοπιστία: Όχι «Λεφτά υπάρχουν» νούμερο 2, ούτε υποσχέσεις για αυτόματη επιστροφή των πραγμάτων στην προτεραία κατάσταση ούτε φρούδες ελπίδες για προσλήψεις. Δέσμευση : Άμεση αποκήρυξη των μονομερών καταγγελιών και έμπρακτη απόδειξη ότι αποδέχονται το ρεαλιστικό στόχο της διαπραγμάτευσης για απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο. Δεν είναι λεκτική η διαφορά».

Επίσης, όσον αφορά τις αλλαγές που θα πρότεινε όσον αφορά το Μνημόνιο, ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει 7 συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία περιλαβάνουν, το πάγωμα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ο μη συνυπολογισμός των Δημοσίων Επενδύσεων στις δαπάνες που δημιουργούν πρωτογενή ελλείμματα και η περικοπή των δαπανών αυτών, η προοδευτική φορολογική μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση του Κράτους, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, το κτύπημα των καρτέλ και κατάργηση του πιστωτικού τιμολογίου από τα σουπερ μάρκετ και ακόμα, ένα 5ετές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα και Ολική Επαναφορά του ΕΣΠΑ, η ευρωπαϊκή εγγύηση των καταθέσεων και η άμεση επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες και η στροφή στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής.

Τέλος, καταλήγει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για τη δραχμή, αυτό δεν είναι απλώς αχρείαστο, είναι κάτι παραπάνω από έγκλημα. Είναι λάθος. Το εναλλακτικό σχέδιο είναι η Συμμαχία του Νότου για να μείνουμε όλοι στο ευρώ, η στήριξη στην Ευρωαριστερά, στον Ολάντ σήμερα, στο SPD και τους Γερμανούς Πράσινους αύριο και η απαίτηση για περισσότερη Ευρώπη, για την πολιτική ολοκλήρωση και την οικονομική διακυβέρνηση. Για μας δεν υπάρχει Plan B με δραχμή», τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: