28.6.12

Κηφισιά: Συνελήφθη ο ένας από τους ληστές της οικίας του Γ. Δώνη


Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, που εισέβαλαν την Πέμπτη το μεσημέρι στο σπίτι του προπονητή του ΠΑΟΚ Γιώργου Δώνη, στην οδό Ζίτσης 3.

Ο δράστης συνελήφθη τραυματισμένος, στην οδό Θεοτοκοπούλου στην Κηφισιά, μετά από καταιγισμό πυρών ανάμεσα στους ληστές και αστυνομικούς.

Ο... δεύτερος ληστής κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται από τους αστυνομικούς.

Ο δεύτερος ληστής έχει "ταμπουρωθεί" σε ένα ακατοίκητο οίκημα στην οδό Ιθάκης. Αναμένεται επιχείρηση της αστυνομίας. Στο σημείο έχει σπεύσει μία ομάδα των ΕΚΑΜ και αναμένεται και δεύτερη.

Διαρροή υγραερίου από «αδέσποτες» σφαίρες σημειώθηκε στην οδό Θεοτοκοπούλου. Στο σημείο μετέβη η πυροσβεστική.

Το χρονικό της ληστείας

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, οι δύο ληστές οπλισμένοι με υποπολυβόλο και πιστόλια και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και κουκούλες, εισέβαλαν στην μεζονέτα του προπονητή και αφού κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο την οικογένειά του άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Εκείνη τη στιγμή στο σπίτι έμπαινε η σύζυγος του προπονητή που αντελήφθη τη ληστεία και πήγε στο διπλανό σπίτι, όπου μένει ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο φρουρός του οποίου κάλεσε μέσω ασύρματου την αστυνομία που έφτασε γρήγορα στο σημείο.

Κατά την έξοδό τους οι δράστες ήρθαν «τετ α τετ» με αστυνομικούς που πυροβόλησαν εναντίον τους. Οι κακοποιοί αρχικά πήραν τον πεθερό του προπονητή ως ανθρώπινη ασπίδα, αλλά στη συνέχεια τον άφησαν ελεύθερο.

Κατά την καταδίωξή τους, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός στο πόδι και ένας ληστής στο χέρι...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: