21.6.12

ΚΥΠΡΟΣ: Σενάριο «τρόμου» εάν δεν πει «ναι» η Μόσχα για το δάνειο...


Λευκωσία: Εκεί που ο συνδυασμός δανείου από τη Ρωσία για τις χρηματοδοτικές ανάγκες του κράτους και χρηματοδότηση από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης για το τραπεζικό σύστημα φάνταζε ως ιδανική λύση, τείνει να εξελιχθεί σε σενάριο «τρόμου» εάν εντός των επόμενων λίγων ημερών δεν...

απαντήσει θετικά η Μόσχα. Μέχρι χθες δεν υπήρξε απάντηση στο κυπριακό αίτημα με αποτέλεσμα να διαφαίνονται στον ορίζοντα οι πρώτες ανησυχίες, παρόλο που όλα έδειχναν να κινούνται θετικά.

Όλος ο κυβερνητικός σχεδιασμός στηρίζεται στο ρωσικό δάνειο, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν όροι που με κανένα τρόπο δεν θα ήθελε η Κυβέρνηση να βρει μπροστά της όταν θα αποταθεί στον Μηχανισμό.

Παρόλο που δεν εξέλιπε η ελπίδα για το δάνειο, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Με το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήταν άσοφο να συζητά με τους εταίρους τη βοήθεια από το EFSFτην ίδια περίοδο.

Επιθυμία είναι όλα να κλείσουν το αργότερο μέχρι την Τρίτη, καθώς Πέμπτη και Παρασκευή ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής του Eurogroup, όπου το κύριο θέμα θα είναι η επόμενη μέρα για την ίδια την Ευρωζώνη και φυσικά το ελληνικό πρόβλημα....

Περισσότερα στο σημερινό φύλλο του «Φιλελευθέρου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: