2.6.12

«Ο Α. Σαμαράς έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι»...


Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσαν το Σάββατο οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», με αφορμή τις 18 προτάσεις που παρουσίασε από το βήμα του ΕΒΕΑ για την οικονομία και την κοινωνία. Το Σάββατο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου επανέφερε στη δημοσιότητα την.. επιστολή του προέδρου της ΝΔ προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, υποστηρίζοντας ότι «δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών» και πως «μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα».

Στην επιστολή που εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου 2012 και είχε δημοσιευθεί στα ΜΜΕ ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι η ΝΔ αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα (δηλαδή τις εκλογές της 6ης Μαΐου) «θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».

Παράλληλα επισημαίνει ότι δίνει προτεραιότητα στην ανάκαμψη η οποία θα καταστήσει το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή και τονίζει ότι «όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος».

Επίσης, επαναλάμβανε της πρόθεση της ΝΔ «να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχολιάζοντας την επιστολή αναρωτήθηκαν «πότε έλεγε ψέματα ο κ. Σαμαράς; Στον ελληνικό λαό όταν προχθές ανακοίνωνε τα 18 μέτρα ή στον κ. Ντράγκι, όταν του έστελνε στις 15 Φεβρουαρίου 2012; Διότι μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα».

Τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατηγορούν τον κ.Σαμαρά ότι ενώ «μόλις χθες υποσχόταν στον ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και άλλα πολλά αντιμνημονιακά, είναι ο ίδιος που υπέγραψε το μνημόνιο, ο ίδιος που απέστειλε επιστολή υποταγής στη κυρία Μέρκελ, ο ίδιος που έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι και έγγραφη υπόσχεση πιστής εφαρμογής του Μνημονίου».

Συνεργάτες του κ.Σαμαρά που μίλησαν στον Αθηναϊκό Πρακτορείο τόνισαν ότι η επιστολή είναι γνωστή, έχει δημοσιευθεί από τότε στα μέσα ενημέρωσης και κάνει ρητά λόγο για την ανάγκη τροποποιήσεων στο Μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: