1.6.12

Εκλογές χωρίς ΠΑΣΟΚ...


Μετά και την ανακοίνωση της παραμονής του Πύρρου Δήμα στη 1η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είναι πια δεδομένο ότι ζούμε τις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης στις οποίες το ΠΑΣΟΚ δεν διαδραματίζει κανένα ρόλο.

Το...

ιστορικό κόμμα της Κεντροαριστεράς δεν έδειξε ότι πήρε κανένα απολύτως μάθημα από το πάθημα της 6ης Μαΐου κι επέλεξε να εμπλουτίσει την πολιτική του φαρέτρα είτε με φοιτητοπατερές καμουφλαρισμένους σε "άφθαρτους" πολιτικούς είτε με συνθήματα όπως "οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αδέλφια μας".

Στις 17 Ιουνίου μια ακόμα συντριβή περιμένει το ΠΑΣΟΚ καθώς σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό που έλαβε στον α' γύρο δεν θα διαφοροποιηθεί σημαντικά και ίσως κινηθεί ακόμα πιο χαμηλά. Σήμερα, η ψήφος στο κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν εκφράζει απολύτως τίποτα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να πλιατσικολογεί στο ακροατήριο του βαθέος ΠΑΣΟΚ και με τον Σαμαρά να υποδέχεται αναγκαστικά τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Τα...ρέστα μαζεύουν η Δημοκρατική Αριστερά και η Δημιουργία Ξανά.

Το σημερινό ΠΑΣΟΚ είναι ένα απολιτίκ μόρφωμα με μια ιδεολογική ευελιξία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του νέου του αρχηγού. Αναρωτιέμαι τελικά μήπως η μόνη λύση για κάποιον που αγαπά το ΠΑΣΟΚ είναι να μην το ψηφίσει, να το αφήσει να περάσει στο περιθώριο της Ιστορίας μαζί με την μοιραία ηγετική του ομάδα.

Ίσως μόνο έτσι μπορέσει να γεννηθεί το νέο, δηλαδή ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που δεν θα αγαπά την Ευρώπη για τα δανεικά της αλλά κυρίως για τους θεσμούς και τον πολιτισμό της.


parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: