15.6.12

Το σχέδιο Ράιχενμπαχ για την επόμενη μέρα..


Πρόγραμμα επούλωσης των πληγών της κρίσης, τύπου «Νew Deal», αλλά με ιδιωτικά κεφάλαια φαίνεται πως προκρίνει η ευρωπαϊκή Task Force για την Ελλάδα.

Ο ... Χορστ Ράιχενμπαχ εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την ελλιπή εκτέλεση των ψηφισθέντων νόμων, τις μεγάλες δημόσιες δαπάνες, αλλά και τις αυταπάτες πολλών στη χώρα μας πως κάποιος θα έλθει από το εξωτερικό και θα μοιράσει λεφτά.

Όπως αναφέρει το «Κεφάλαιο», ο κ. Ράιχενμπαχ ανέφερε σε ομιλία του στο Βερολίνο ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου δεν μπορεί να αλλάξει ριζικά την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ροή των επενδυτικών κεφαλαίων στη χώρα μας μπορεί να ξεμπλοκάρει μόνο μέσω μίας «Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης».

Αυτή η τράπεζα θα μπορούσε να συγκεντρώσει ως 1,5 δισ. ευρώ, να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας μέσα στους επόμενους 18 μήνες και να αυξήσει κατά 2% το ελληνικό ΑΕΠ ανά έτος.

Παράλληλα, ο κ. Ράιχενμπαχ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι ελάχιστα αναλώθηκε η προεκλογική συζήτηση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ενώ επισήμανε πως «θα ήταν απαράδεκτη, τόσο για το εσωτερικό της χώρας όσο και για τις διεθνείς σχέσεις της, μία τρίτη προσφυγή στις κάλπες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: