22.6.12

Τα ευτράπελα της ορκωμοσίας...


Οι προλήψεις, τα αστεία και η... πρεσβυωπία ...
Τρακ, προλήψεις, νέες γνωριμίες και καθυστερήσεις. Τίποτα δεν έλειπε κατά τη χθεσινή ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Τα περισσότερα μέλη της νέας κυβέρνησης έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς τη συνοδεία της οικογένειας τους και αρκετοί άρχισαν να... γνωρίζονται μεταξύ τους στο προαύλιο.

Με τις συζύγους τους έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας και ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης πέρασε χαμογελαστός την είσοδο και φώναξε την οικογένειά του: «ελάτε τώρα και φεύγετε».
Δύο μέλη του υπουργικού συμβουλίου προτίμησαν να μεταβούν στο Προεδρικό με ταξί. Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μανούσος Βολουδάκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης. Μάλιστα ο κ. Ρουπακιώτης έφτασε με μισή ώρα καθυστέρηση, μπήκε τρέχοντας στην αίθουσα της ορκωμοσίας και με μία κίνηση του χεριού ζήτησε συγνώμη από τους συναδέλφους του για την ταλαιπωρία.
Οι προλήψεις, τα αστεία και η... πρεσβυωπία

Ο υπάλληλος της προεδρίας περίμενε με μία πένα έναν έναν τους υπουργούς να καθίσουν και να υπογράψουν για την ανάληψη των καθηκόντων τους. Πρώτος κλήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών. «Δεν έχω φέρει τα γυαλιά μου» είπε στον υπάλληλο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και του ζήτησε ευγενικά να του δείξει που πρέπει να υπογράψει.
Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, αν και καθυστέρησε, ήταν έτοιμος να υπογράψει. Είχε φέρει δύο ζευγάρια γυαλιά και άλλαξε εκείνη τη στιγμή προκειμένου να βλέπει που υπογράφει.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας φαίνεται ότι πιστεύει στις προλήψεις και προτίμησε να υπογράψει με τη δική του πένα για γούρι. «Μου επιτρέπετε να υπογράψω με δική μου πένα;» είπε στον υπάλληλο της προεδρίας και έλαβε την απάντηση: «βεβαίως».
Εκείνος που δεν ήταν καθόλου προληπτικός και μάλλον αντιμετώπισε το απρόοπτο με επιτυχία ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος. Την ώρα που υπέγραφε τελείωσε το μελάνι της πένας. Χωρίς να χάσει λεπτό ο υφυπουργός Εργασίας έβγαλε από το σακάκι του τη δική του πένα, υπέγραψε και αστειεύτηκε με τον πρωθυπουργό. «Έσπασε η γκίνια» είπε στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κούνησε καταφατικά το κεφάλι του.
Ο υπάλληλος της Προεδρίας τους υπενθύμιζε ότι πρέπει να υπογράφουν πάνω από το όνομα τους και προσπαθούσε να τους κάνει να χαμογελούν. «Εδώ πρέπει να καθίσω αναπαυτικά» είπε αστειευόμενη η Όλγα Κεφαλογιάννη όταν την κάλεσαν να υπογράψει.
Οι υφυπουργοί του Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης ως στρατιωτικοί προτίμησαν να υπογράψουν όρθιοι. Αυτή η κίνηση σχολιάστηκε από τους φωτογράφους που ζήτησαν από τον κ. Ελευσινιώτη να καθίσει. «Είμαστε ακόμη νέοι» απάντησε χαμογελαστός ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης χωρίς τρακ αστειευόταν με τους φωτογράφους την ώρα που υπέγραφε.

Οι δύο εγγονές του Γιάννης Ιωαννίδη στο Προεδρικό
«Δεν γίνεται έτσι με τις κάμερες»

Με αυστηρό ύφος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου. Μόλις ξεκίνησε την εισήγηση του δεν ακουγόταν γιατί τα φλας των φωτογράφων έπεφταν «βροχή». «Δεν γίνεται έτσι με τις κάμερες» είπε εμφανώς εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός και υποσχέθηκε ότι αυτή ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά που οι τηλεοπτικές κάμερες θα βρίσκονται στο υπουργικό συμβούλιο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: