18.6.12

Ο Καμμένος κλείνει την πόρτα στον Σαμαρά...


Σχετικά ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα για το κόμμα του εμφανίστηκε, χθες αργά το βράδυ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αφού, όπως έλεγαν επιτελείς του κόμματος, μπορεί οι... Ανεξάρτητοι Ελληνες να έχασαν μέρος της εκλογικής τους δύναμης, σε σχέση με τα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου, ωστόσο παρά την πίεση που άσκησε το δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κατάφεραν να διατηρήσουν μεγάλο μέρος της εκλογικής τους επιρροής και να έχουν σημαντική παρουσία στην επόμενη Βουλή.

Ωστόσο, χάθηκαν 13 βουλευτικές έδρες και από 33 βουλευτές, στην επόμενη Βουλή το κόμμα βγάζει 20, ενώ σημαντικές απώλειες καταγράφονται στα στελέχη πρώτης γραμμής με τη μη εκλογή του Χρ. Ζώη στη Λάρισα και του Γ. Μανώλη στη Β' Αθήνας (στην ίδια περιφέρεια δεν εκλέγεται και ο ηθοποιός Π. Κοντογιαννίδης).

Σε δηλώσεις του, αργά χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων, ο Π. Καμμένος αρχικά ευχαρίστησε τους Ελληνες και τις Ελληνίδες που στήριξαν με την ψήφο τους το κόμμα του σε όλη την επικράτεια «παρά τον πόλεμο, τη λάσπη, τον αγώνα που έδωσαν προκειμένου να επιβάλουν τη νέα τάξη πραγμάτων», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε μία κυβέρνηση υπό τη ΝΔ και τον Α. Σαμαρά, τονίζοντας με έμφαση ότι «οι υπογραφές του κ. Παπανδρέου και του κ. Σαμαρά αφορούν τους ίδιους. Η μόνη υπογραφή, η οποία μας δεσμεύει, είναι αυτή που έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδος και αυτόν τον λόγο τον κρατά. Ο Θεός μαζί μας», κατέληξε.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα παραμείνουν αταλάντευτοι στις αντιμνημονιακές θέσεις τους, θα παρακολουθούν στενά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και θα εγκαλούν όλους εκείνους που «σκοπό έχουν να βυθίσουν τη χώρα και τους πολίτες της στην ανέχεια, την ανεργία και την οικονομική καταστροφή»..

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: