20.6.12

Επιμένει στα μη πολιτικά πρόσωπα η ΔΗΜΑΡ...


Κάθετα αρνητικός είναι ο Φώτης Κουβέλης στο ενδεχόμενο να μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η πρόθεση του... του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι τα πρόσωπα που θα μετέχουν στη κυβέρνηση να είναι στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς και όχι κομματικά στελέχη ή βουλευτές.

«Προχωράμε, δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά δεν μετέχουμε με βουλευτές ή κομματικά πρόσωπα» είπε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης.

Ωστόσο η Αγ. Κωνσταντίνου δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι παραμένει πιστή στην «γραμμή» που έθεσε προεκλογικά με το σύνθημα «εντολή για λύση» και θα στηρίξει τον σχηματισμό κυβέρνησης προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση.

Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να είπε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ότι η κρισιμότητα των στιγμών που περνάει η χώρα επιβάλλει την απόφαση στήριξης της κυβέρνησης και με αυτόν τον τρόπο η Δημοκρατική Αριστερά ανταποκρίνεται πλήρως στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αφού αναλαμβάνει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Εγκρίθηκε από την Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. η πρόταση Κουβέλη

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βρισκόταν χθες το απόγευμα σε ανοιχτή γραμμή με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη που συμμετείχε στη συνάντηση των εκπροσώπων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου τέθηκαν επί τάπητος οι όροι της συγκυβέρνησης.

Οι «κόκκινες γραμμές» για τον Φώτη Κουβέλη, όπως διατυπώθηκαν στη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι η παραμονή της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο. Η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει και θέτει ως βασικό όρο για τη στήριξη της κυβέρνησης την γραπτή προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων. Η συμφωνία θα πρέπει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, να αναφέρεται λεπτομερώς στις ενέργειες της νέας κυβέρνησης για την επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και την αλλαγή των μέτρων λιτότητας σε βάρος των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Παράλληλα η Δημοκρατική Αριστερά φέρεται να θέτει ζήτημα για πρόσωπα που θα μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα και ζητά την ευρύτερη δυνατή αποδοχή για τα άτομα που τελικά θα επιλεγούν. Η απόφαση αυτή ερμηνεύεται από πολλούς ως «κόκκινη κάρτα» της Αγ. Κωσταντίνου σε ορισμένα στελέχη της ΝΔ που πρόσφατα πήραν «μεταγραφή» από τον ΛΑΟΣ.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: