28.6.12

Την παραίτησή του από την Εθνική Τράπεζα υπέβαλε ο Απόστολος Ταμβακάκης...


Την παραίτηση υπέβαλε το απόγευμα στο ΔΣ της Εθνικής, ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης.
Ο κ. Ταμβακάκης, μιλώντας στα μέλη του ΔΣ της ΕΤΕ, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για την αναδιάταξη του ...
τραπεζικού μας συστήματος με πόλο την Εθνική Τράπεζα. .

Κάνοντας ένα συνοπτικό απολογισμό της θητείας του τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Εθνική, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η τράπεζα θωράκισε την κεφαλαιακή της επάρκεια με 3,5 δισ. ευρώ σε μία περίοδο που οι αγορές ήταν παντελώς κλειστές για τη χώρα, προχώρησε στο σχηματισμό προβλέψων ύψους 5,3 δισ. ευρώ στην περίοδο αυτή, όταν από καταβολής λειτουργίας της υπήρχαν 1,4 δισ προβλέψεις.

Eπίσης, υποστήριξε ο Ταμβακής, η ΕΤΕ «στήριξε στον υπέρτατο δυνατό βαθμό τους βιώσιμους πελάτες της αλλά και τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά εκείνα που δέχονταν τον αντίκτυπο της κρίσης, με τραπεζικά και μόνον κριτήρια, χωρίς χάρη σε κανέναν και για κανέναν, με πλήρη διαφάνεια, ακολουθώντας απολύτως τραπεζικά κριτήρια».

O κ.Ταμβακάκης ανέφερε ότι η παραίτησή του του ζητήθηκε από την κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης. Και όπως είπε, δεν υπήρχε περίπτωση να καθυστερήσει επ' ελάχιστον να το πράξει.

Ο κ. Ταμβακάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύ καλή συνεργασία με τον μέχρι χθες πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Βασίλη Ράπανο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: