10.6.12

Αντιδράσεις για δηλώσεις Ψωμιάδη ότι «ΝΔ και Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις»...


Την θέση ότι η Νέα Δημοκρατία και η Χρυσή Αυγή είναι αδελφές παρατάξεις εξέφρασε ο συντονιστής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ για την Βόρεια Ελλάδα Παναγιώτης Ψωμιάδης προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από... τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο σχετικά με την επίθεση του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, κατά της υποψήφιας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου και της υποψήφιας με το ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, ο Π.Ψωμιάδης είπε ότι «εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».

Υποστήριξε ακόμη ότι τις ανατρεπτικές πράξεις δεν τις έκανε η Χρυσή Αυγή αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και ξεπούλησε το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια.

Απέδωσε ακόμη το ποσοστό της ΝΔ στην Ξάνθη σε πολλές μετακινήσεις φίλων μας από τις «αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις» προς τη ΝΔ, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή.

Στις δηλώσεις Ψωμιάδη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας με έμφαση ότι «με δεδομένο ότι ο κ.Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.

» Η συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου απέναντι στον επερχόμενο 'κομμουνιστικό κίνδυνο', μόνο τρόμο μπορεί να προκαλεί σε πολίτες με ελάχιστες δημοκρατικές ευαισθησίες».

Για το ίδιο ζήτημα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σχολίασε ότι «είναι συγκλονιστική η είδηση ότι ο κ.Ψωμιάδης, δήλωσε ότι είναι αδελφό του κόμμα του η Χρυσή Αυγή.

» Είναι μια δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον συγκλίνει το τρίτο με το τέταρτο Γερμανικό Ράιχ . Είναι απίστευτο ότι για να πάρουν κάποιες ψήφους από Έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν, οδηγούνται πλέον σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

» Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα επιτρέψουμε την εμφύλια διαμάχη. Θα είμαστε οι εγγυητές της ομαλότητας του τόπου, θα είμαστε οι εγγυητές της ελληνικής οικογένειας, θα είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: