5.6.12

Ανοίγουν πάλι το ημερολόγιο-φωτιά...


Δεύτερος κύκλος απολογιών για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, τη σύζυγο του Βίκυ Σταμάτη και την κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, καθώς και για τους υπόλοιπους 12 συγκατηγορούμενους στην υπόθεση των offshore εταιρειών, μέσω των οποίων φέρεται ότι διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα, αναμένεται να ξεκινήσει εντός του... Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές διαφθοράς κ. Μαλλής και Σταυρόπουλος προσανατολίζονται να καλέσουν σε συμπληρωματική απολογία τον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Ακη Τσοχατζόπουλο εντός του Ιουνίου ή το αργότερο αρχές Ιουλίου, προκειμένου να δώσει απαντήσεις επί των ευρημάτων του ημερολογίου και των σημειώσεων του ογκωδέστατου αρχείου του.

Σε πρώτο πλάνο της έρευνας των ειδικών ανακριτών έχουν μπει οι σημειώσεις του πρώην υπουργού που αφορούν εμβάσματα, τα οποία κατέληξαν στην offshore εταιρεία Bluebell, αλλά και στις λιβεριανές P&A Investment και Beeston, καθώς τα ποσά που πέρασαν από αυτές, μέσα σε έναν χρόνο, φαίνεται ότι αγγίζουν τα 40 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Παράλληλα ερευνάται με μεγάλη προσοχή από τις δικαστικές αρχές ακόμη μία σημείωση στο πλούσιο ημερολόγιο του κ. Τσοχατζόπουλο που αναφέρεται σε ποσό 300 εκατ., με την έκκληση σε άγνωστο πρόσωπο να μεσολαβήσει.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να ερωτηθεί, μεταξύ άλλων, από τους ανακριτές για το ποσόν του 1 εκατ. ευρώ που αναφέρει συνέχεια στις σημειώσεις του, όπως και για όλα όσα υπάρχουν στα χειρόγραφα του, αλλά και για τα στοιχεία που ήταν καλά φυλαγμένα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φορητούς σκληρούς δίσκους.

Δικαστική συνδρομή
Σε πολλά από τα αρχεία του, ο Ακης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στον συνεργάτη του Γιάννη Σμπώκο, ζητώντας του χρήματα ή συναντήσεις.

Οι ανακριτές μελετούν λέξη προς λέξη όλα όσα αναφέρονται στα κατασχεθέντα έγγραφα του πρώην υπουργού, ενώ εκκρεμούν οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν υποβάλει προς το εξωτερικό, που πιστεύεται ότι θα φωτίσουν πολλά σημεία της υπόθεσης.

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών, προκειμένου να «δεθεί» περισσότερο η κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, έχει μπει και το νεοκλασικό παλάτι του ζεύγους Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο φέρεται ότι αγοράστηκε αντί ποσού ι 1,1 εκατ. ευρώ, ενώ η αντικειμενική του αξία -σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα- ξεπερνούσε τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην υπουργός θα κληθεί επίσης να δώσει απαντήσεις και για την τεράστια οικονομική άνεση που μαρτυρούν τα έγγραφα ότι διέθετε, η οποία φαίνεται αναντίστοιχη με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που έχει καταθέσει, ενώ θα πρέπει να δικαιολογήσει και τον πολυτελή βίο της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.

Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: