14.6.12

Παπανδρέου: Χωρίς το μνημόνιο θα είχαμε διπλάσιους ανέργους ...



Την πολιτική που ακολούθησε σχετικά με την υπογραφή του μνημονίου υπερασπίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό της Πάτρας «SUPER B».

«Το μνημόνιο ήταν... μια πολύ δύσκολη χημειοθεραπεία», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα έχουμε μεγάλα ποσοστά ανεργίας και κλειστές επιχειρήσεις όμως χωρίς τα χρήματα, που δόθηκαν μέσω του μνημονίου, θα έβαζαν λουκέτο μαζικά επιχειρήσεις και οι άνεργοι θα ήταν διπλάσιοι.

Αναφερόμενος στη φράση «λεφτά υπάρχουν» εξήγησε ότι υπήρξε αποσπασματική αναφορά, καθώς στη συνέχεια είχε αναρωτηθεί πού είναι και ποιοι τα έχουν.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση ευθύνης προοδευτικής κατεύθυνσης η οποία θα μπορέσει να αναλάβει το βάρος της συνέχισης της προηγούμενης προσπάθειας για τη διάσωση της χώρας. Παράλληλα επεσήμανε ότι εκτός ευρώ χρεοκοπούμε πλέον και επίσημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την πορεία του τόπου.

Χαρακτήρισε «συντηρητικά κόμματα» την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν λένε κουβέντα για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη μείωση του κράτους κ.α. και προέβλεψε ότι στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα έχει ανοδική πορεία το ΠΑΣΟΚ.

«Μόλις 2-3 ημέρες προ των εκλογών του 2009 ενημερώθηκα από τον Γιώργο Προβόπουλο, διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος ότι το χρέος μπορεί να είναι διψήφιο νούμερο, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή μιλούσε μια μονοψήφιο, για να αποδειχθεί στην συνέχεια πως ήταν πάνω από 16%», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

Για το δημοψήφισμα που είχε προτείνει, είπε ότι δεν ήταν δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο ευρώ, αλλά για το αν δεχόμαστε ή όχι την δανειακή σύμβαση.

Πρόσθεσε ότι είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο του 2011 τους Νικολά Σαρκοζί, Αγκελα Μέρκελ και Μανουέλ Μπαρόζο ότι θα προχωρούσε σε δημοψήφισμα και όλοι είχαν συμφωνήσει. Όμως, όπως πρόσθεσε, αντέδρασε στην συνέχεια ο κ. Σαρκοζί, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα.
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: