3.6.12

Πάγκαλος: Θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ αναγκαστικά ...


O Βενιζέλος αντέδρασε στις δηλώσεις Λαγκαρντ, γιατί θέλει να γίνει αρεστός στον κόσμο...
Αγνοημένος από το κόμμα του δηλώνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προτείνοντας τακτικό συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Αιχμές για την πολιτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ , αλλά και για τη στάση ορισμένων στελεχών του, αφήνει ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ξεκαθαρίζοντας πως... θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.

«Τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν χάσει τη μισή τους δύναμη. Υπάρχει όμως ένας πυρήνας που αντιστέκεται. Προσωπικά θα ψηφίσω ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν αυτό το πρόβλημα και πολλοί φεύγουν γιατί δεν θα μετέχει πια στην εξουσία αυτός ο χώρος, ώστε να συμμετέχουν και οι ίδιοι στη νομή που φέρνει η άσκηση εξουσίας. Αυτή τη στιγμή βασικοί συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και μέλη των συνδικάτων τους στον δημόσιο τομέα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό κόμμα του συνδικαλισμού των ΔΕΚΟ δεν είναι πια το ΠΑΣΟΚ, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει ο κ. Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός εκφράζει την κατανόησή του για όσα είπε η κ. Λαγκάρντ σχετικά με την ελληνική φοροδιαφυγή, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό είναι αναληθές να λέει κάποιος ότι δεν πληρώνουν οι Έλληνες τους φόρους τους.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι ο κ. Βενιζέλος αντέδρασε στις δηλώσει γιατί θέλει να γίνει αρεστός στον κόσμο.

«Αυτό που λέω εγώ δεν αρέσει στον κόσμο. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται είναι ότι αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας βρίζουμε διάφορους ξένους, τους οποίους κατά καιρούς επιλέγουμε ως αποδιοπομπαίους τράγους. Αρνούμαστε να δούμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, ώστε να τα διορθώσουμε», δηλώνει ο κ. Πάγκαλος στη Free Sunday.

Ο πρώην υπουργός δηλώνει μάλιστα ενοχλημένος από τη στάση των κομμάτων, τα οποία όπως τονίζει, δεν λένε την αλήθεια στο λαό.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ούτε σοβαρή αναθεώρηση, ούτε σοβαρή επαναδιαπραγμάτευση, ούτε σοβαρή αμφισβήτηση του μνημονίου. Το μνημόνιο θα εφαρμοστεί ως έχει. Μιλάνε για επαναδιαπραγματεύσεις, για στιβαρές ηγεσίες που θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στον υπαρκτό κόσμο».

Ο κ. Πάγκαλος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μαζί με άλλες ακροαριστερές δυνάμεις οδήγησαν στη διάλυση και την υπονόμευση του ελληνικού τουρισμού με τα επεισόδια, τις τρομοκρατικές πράξεις, τους αποκλεισμούς ξενοδοχείων και καραβιών, με τα κοκτέιλ μολότοφ και τις πυρκαγιές την κρίσιμη στιγμή της κορύφωσης για την τουριστική σεζόν. «Αν υπάρχει κάτι που κανείς δεν μπορεί να μας πάρει, είναι ο τουρισμός. Αυτές οι ανεύθυνες δυνάμεις κατάφεραν να χτυπήσουν τον τουρισμό. Γιατί θέλουν να εξαθλιωθεί ο λαός, να καταστραφεί η ελληνική οικονομία, γιατί ονειρεύονται ότι τότε θα γίνει επανάσταση για να μεταβούμε σε ένα άλλο καθεστώς, που κανείς τους δεν περιγράφει».

Κατά τον κ. Πάγκαλο, η οποία θα αναγνωρίσει το μνημόνιο και θα το εφαρμόσει. το ιδανικό σενάριο θα ήταν να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση των υπεύθυνων φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος σημειώνει πως το κόμμα προσπαθεί να ανακάμψει και χαρακτηρίζει καλό μαέστρο τον Ευ. Βενιζέλο.

«Εγώ δεν είμαι στην ορχήστρα, δεν κλήθηκα ούτε ως τρίτο ή τέταρτο βιολί. Το κόμμα μου με αγνόησε τελείως από την ώρα που εγκατέλειψα τη Βουλή. Είμαι προθυμότατος να βοηθήσω, αλλά δεν μου ζητήθηκε. Τι να κάνω; Να τη στήσω έξω από την Ιπποκράτους με ένα πανό που θα λέει «παιδιά, δώστε μου δουλειά»;
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: