29.6.12

ΤτΕ: Συνεχίζεται η μείωση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα...


Συνεχίζεται ακατάπαυστα η μείωση της ρευστότητας στον ιδιωτικό τομέα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην πραγματική οικονομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του εγχώριου ιδιωτικού τομέα το Μάιο του 2012 διαμορφώθηκε σε... -4,5%, από -4,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα ήταν αρνητική κατά 940 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 544 εκατ. ευρώ το Μάιο και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης ήταν λιγότερο αρνητικός στο -4,4% από -4,7% τον προηγούμενο μήνα. Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,3% από -4,4% τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ήταν λιγότερο αρνητικός στο -7,2% από -11,3% τον Απρίλιο του 2012.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 25 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης ήταν λιγότερο αρνητικός σε σχέση με το προηγούμενο μήνα (Μάιος 2012: -5,8%, Απρίλιος 2012: -6,6%).

Επίσης, αρνητική κατά 371 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Μάιο του 2012. Σύμφωνα με την ΤτΕ, η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να διαμορφωθεί σε -4,3% από -4,4% τον προηγούμενο μήνα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: