2.6.12

«Μικρό και λίγο» αποκαλεί ο Βίκτωρ Βλαχογιάννης τον Θάνο Πασχάλη


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Θάνου Πασχάλη στο kourdistoportocali.com. Ιδιαίτερη όμως εντύπωση προκάλεσε το σημείωμα του Β. Βλαχογιάννη στη σελίδα του στο facebook σχολιάζοντας τα ... όσα ανέφερε ο πρώην συνάδελφός του σχετικά με το καθεστώς εργασίας στο Mega. Ο Β. Βλαχογιάννης στην ουσία εγκαλεί τον Θάνο Πασχάλη, για τις εκ των υστέρων επισημάνσεις του και του καταλογίζει εμπάθεια, αλλά και διπροσωπία!

Στο ίδιο πνεύμα όμως κινούνται και τα σχόλια του Δημήτρη Τάκη, που καυτηριάζει με τη σειρά του την επιλογή του Θάνου Πασχάλη – μία ημέρα μετά την αποχώρησή του, να επιτεθεί στους πρώην συναδέλφους του με τους οποίους πορεύτηκαν μαζί περισσότερο από 20 χρόνια!

Διαβάστε στη συνέχεια τι έγραψε ο Β. Βλαχογιάννης και ο Δημήτρης Τάκης για την επίμαχη συνέντευξη.

Φίλε μου Θάνο Πασχαλη

Σήμερα με πιο κρύο αίμα θέλω να απαντήσω σε αυτη τη συνέντευξη που έδωσες πριν απο δυο μέρες με αφορμή την αποχώρηση σου απο το Mega. Γράφω αυτές τις γραμμές με θλίψη και αγανάκτηση τόση όση ήταν η εκτίμηση που συσσωρευοταν στο προσωπο σου κάθε μέρα μέσα σε αυτα τα 22 χρόνια που περάσαμε μαζι. Είκοσι δυο χρόνια Θάνο. Μπορείς να το σκεφτείς. Μια ζωή ολόκληρη περάσες μαζι μου και μαζι με τους περισσότερους απο τους συναδέλφους που έμειναν πίσω. Είτε γιατι δεν ειχαν άλλη εναλλακτική λύση είτε γιατι πονουν και αγαπούν αυτο το κανάλι μέσα στο οποίο μεγάλωσαν και καταξιωθηκαν επαγγελματικά. Αυτούς που τώρα με ελαφριά την καρδιά τους αποκαλείς «πραιτωριανους» «Θεοδωρες» «Κλεοπατρες» και το χειρότερο «προσκυνημενους».
Θάνο λυπάμαι γιατι σε είχα μετρήσει αλλιώς…
Αλλα για αυτο φταίω μονο εγω.
Φταίω εγω που όλα αυτα τα χρόνια σε στηριζα ακόμα και στα λάθη σου – θυμησου πόσες φορές – λέγοντας ότι μονο οποίος δουλεύει κάνει λάθη. Αλάνθαστος είναι εκείνος που δεν κάνει τίποτα.
Φταίω εγω γιατι πάντοτε σε υποστήριζα φθάνοντας σε σημείο να συγκρουομαι με άλλους συναδέλφους. Επειδή απλά κατανοούσα την ανθρώπινη αδυναμία της ματαιδοξιας σου.
Δεν φταις λοιπόν εσύ.
Ομως μου προξενεί απορία πως όλα αυτα τα χρόνια ούτε σε μένα αλλα και ούτε σε κανέναν άλλο συνάδελφο δεν είχες εκφράσει τις αμφιβολίες, το αίσθημα καταπίεσης και αδικίας που ξαφνικά ανακαλυψες.
Όμως πρεπει να σου προξενεί και σένα απορία γιατι κανένας απο τους υπόλοιπους συναδέλφους που αποχώρησαν, όχι μονο δεν έφυγε κατηγορώντας όσους συνεργάστηκε επι δεκαετίες, χυνοντας χολή, αλλα αντίθετα χυνοντας δακρυα την ώρα του αποχωρισμού.
Ίσως γι αυτο είσαι ο μοναδικός που δεν ήλθε να αποχαιρετίσει κανέναν απο εκείνους τους οποίους μέχρι χθες αποκαλούσε φίλους.
Θάνο ζυγιστηκες, μετρηθηκες και βρεθήκες μικρός και λίγος. Τόσος είσαι.
Τόσα χρόνια έμαθα ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Απλα κάποτε αποκαλύπτονται

Δημήτρης Τάκης:

O John Steinbeck έχει πει «Θα εκδικηθώ τον εαυτό μου με τον πιο βάναυσο τρόπο που μπορείς να φανταστείς. Θα τον ξεχάσω». Προφανώς ο Θάνος ξέχασε και τον εαυτό του και τα 22 χρόνια του mega.
Οσον προς τα υπόλοιπα Βικτωρα ο Steinbeck λεει πάλι «Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει πραγματικά τους άλλους ανθρώπους. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να υποθέσει ότι οι άλλοι είναι σαν κι αυτόν».
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: