14.6.12

«Κόκκινος συναγερμός» σε Κομισιόν και Γερμανία για τις εκλογές...



Σε... αναμένα κάρβουνα βρίσκεται ο Ολι Ρεν για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής και για το λόγο αυτό ο επίτροπος αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, δεν πρόκειται να... μεταβεί στη Σύνοδο Κορυφής του G-20, η οποία πραγματοποιείται τη Δευτέρα στο Μεξικό, λόγω ενδεχόμενης κλιμάκωσης της κρίσης μετά τις ελληνικές εκλογές, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Financial Times Deutschland (FTD).

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, «η κρίση στην Ευρωζώνη μπορεί να λάβει δραματική τροπή μετά τις εκλογές στην Ελλάδα» ενώ τονίζεται ότι οι αρμόδιοι προετοιμάζονται για συνεδριάσεις αντιμετώπισης της κρίσης.

Ο ίδιος ο κ. Ρεν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των FTD, δηλώνει ότι δεν θα ήταν δείγμα υπευθυνότητας να βρίσκεται ο Ευρωπαίος επίτροπος επί 14 ώρες εν πτήσει μακριά από την Ευρώπη, χωρίς να μπορεί κανείς να επικοινωνήσει μαζί του.

'Αλλωστε, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο.

Εν πτήσει προς το Μεξικό θα βρίσκονται το βράδυ της Κυριακής και η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο κυβερνητικό αεροσκάφος, ωστόσο, διαθέτουν όλες τις δυνατότητες επικοινωνίας, όπως έγινε γνωστό από την καγκελαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: