25.6.12

Με ποιόν ήθελαν να αντικαταστήσουν τον Σαμαρά αν έχανε τις εκλογές;...


Διάβασα στους Financial Times ένα άρθρο των Kerin Hope και Peter Spiegel το οποίο δεν βάζει στοίχημα αν ο Σαμαράς θα μείνει δύο χρόνια στην εξουσία, όπως είναι ο στόχος της νέας του κυβέρνησης.
Καλά κάνουν οι άνθρωποι γιατί θα το χάσουν. Αν πήγαιναν για παράδειγμα μια...
βόλτα στις παραλίες το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ή από τις τράπεζες όπου ο κόσμος ξαναβάζει τα λεφτά του, θα έβλεπαν την ανακούφιση που κυριαρχεί και δεν θα στοιχημάτιζαν.

Αυτό όμως που μου προξένησε το ενδιαφέρον είναι κάτι που γράφουν στη συνέχεια: «Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε με μεγαλύτερη διαφορά από ό,τι αναμενόταν, σχεδόν 3%. Το αποτέλεσμα των εκλογών εμπόδισε και τα σχέδια Ελλήνων επιχειρηματιών για απομάκρυνση του κ. Σαμαρά από την ηγεσία του κόμματος προς όφελος ενός νεότερου και λιγότερο εθνικιστή διαδόχου….»

Αναμένουμε να μάθουμε το όνομα του διαδόχου, εκτός αν τα κρατήσουν κρυφό όπως ο Φάκτορας το όνομα του υπουργού που γράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ για το πρώτο ρουσφέτι της νέας κυβέρνησης.

Βεβαίως οι ευφυείς αναγνώστες του Antinews δεν θα δυσκολευτούν να καταλάβουν ποιοί ήθελαν την απομάκρυνση του Σαμαρά. Μια ματιά να ρίξουν στις εφημερίδες και τα κανάλια θα το καταλάβουν αμέσως.

Εκεί που θα δυσκολευτούν είναι να βρουν το «νεότερο και λιγότερο εθνικιστή διάδοχο»….

Υποψιάζομαι ότι την ίδια δυσκολία θα αντιμετωπίζουν και οι σεναριογράφοι της «απομάκρυνσης Σαμαρά». Πολύ φοβάμαι μάλιστα ότι θα προσπαθούν να βρουν λύση για κανά δυο τετραετίες ακόμα, αρκεί ο «Ψηλός» να προσλάβει την ξεματιάστρα που του προτείναμε και να την κάνει υπουργό Εξορκισμών.

Τέλος κατά τα φαινόμενα ο Ράπανος, ως υπουργός Οικονομικών.

Η θητεία του ήταν ολιγοήμερη αλλά άκρως επιτυχημένη. Δεν επέβαλε κανένα φόρο, κανένα χαράτσι, δεν συναντήθηκε με την τρόικα, δεν εφάρμοσε το Μνημόνιο.

Οι πενθήμερες θητείες Υπουργών είναι το μέλλον στη σύγχρονη διακυβέρνηση…

Δεν θα μεταβεί ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής. Ας έλθουν οι άλλοι εδώ, να τονώσουν και τον ελληνικό τουρισμό…

Την καλύτερη ιδέα την έχει ο Μπερλουσκόνι: να φύγει η Γερμανία από το ευρώ και να γυρίσει στο μάρκο. Αφού αυτοί είναι το πρόβλημα…

Μετά τις ασθένειες Πρωθυπουργού και του μη ορκισμένου, πρώην (;;;) Υπουργού Οικονομικών την Παρασκευή, το Σάββατο έγινε και σεισμός.

Ευτυχώς από λιμό είμαστε σε καλό επίπεδο και δεν χρειαζόμαστε την επέλαση του.

Λοιμοί, λιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί…

Σε καταποντισμό θα έχουμε το βαθυκράτος ΠΑΣΟΚ…

Πιθανόν να αναβληθεί η άφιξη του κλιμακίου της τρόικας. Κανείς δεν είναι «γιατρός» άλλωστε. «Σκιτζήδες» είναι όλοι τους. Η «θεραπεία» τους έφερε την άρρωστη ελληνική οικονομία σε κώμα…

Πιθανόν να φοβήθηκαν και τους ΑΝΕΛ, οι οποίοι δήλωσαν ξεκάθαρα ότι «οι εκπρόσωποι της τρόικας είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα. Είναι ο καθένας τους ξεχωριστά persona non grata»

Έχουν δίκιο. Να στέλνουν τακτικά τα φράγκα οι τροϊκανοί και ας αφήσουν τις πολλές-πολλές επισκέψεις.

Θα μας δώσουν –διαβάζουμε- παράταση. Μετά θα πάμε στα πέναλτι.

Στη μετάδοση του αγώνα Ελλάδος-Γερμανίας (αποτέλεσμα στη στρατιωτική ορολογία «γερμανικό» νούμερο 2-4) ο γνωστός εκφωνητής Χελάκης μίλησε για τον «πραγματικό Σαμαρά της Ελλάδας».

Προφανώς εννοεί ότι ο άλλος είναι ιδέα…

Ακραιφνείς Συριζαίοι επέμεναν ότι ο Πρωθυπουργός νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σε «Αττικό», μόνο σινεμά γνωρίζουν

Τα δυτικά προάστια, στα οποία σάρωσαν στις εκλογές, μόλις τα ανακαλύπτουν

Ευτυχώς να λέτε που χάσαμε το ματς και η Μέρκελ συμφώνησε σε πακέτο ανάπτυξης…

Μ.Ο.
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: