25.6.12

Α. Λοβέρδος: Καμία πρόσληψη στο υπ. Υγείας δεν έριξε έξω το μνημόνιο...


Ο πρώην υπουργός απάντησε μέσω του επιστημονικού συνεργάτη του, Ε.Καρδαρά...
Καμία πρόσληψη η οποία να «έριξε έξω» τους υπολογισμούς της τρόικας δεν έγινε από το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, μέσω του επιστημονικού συνεργάτη του και πρώην υπευθύνου του γραφείου Τύπου του...
υπουργείου, Ευθύμη Καρδαρά, με αφορμή δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής».

Σε δήλωση του ο κ. Καρδαράς επισημαίνει:

«Κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Λοβέρδου ως υπουργού Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2009 πριν αναλάβει η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ.

» Το 2010 με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και σε συνεννόηση με τους εταίρους της οι τομείς της Υγείας, της Παιδείας και της Ασφάλειας εξαιρέθηκαν από τον κανόνα 1 προς 5. Επειτα από αυτή την εξέλιξη η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάνοντας ένα τιτάνιο αγώνα κατάφερε να τοποθετήσει στα νοσοκομεία τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από τον διαγωνισμό του 2008 νοσηλευτές, αναγνωρίζοντας την τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ.

» Το 2011 ο κανόνας 1-5 στις προσλήψεις εφαρμόστηκε και στο υπουργείο Υγείας. Με βάση τον κανόνα αυτό, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην πρόσληψη 680 γιατρών, οι σχετικές κρίσεις τους είχαν ξεκινήσει το 2009, διαφόρων ειδικοτήτων και 2.500 νοσηλευτών. Υπενθυμίζουμε την έντονη δημόσια αντίδραση του τότε υπουργού κ, Λοβέρδου ο οποίος και δημόσια είχε δηλώσει πως αν ήταν στο χέρι του δεν θα προσλάμβανε ιατρικό προσωπικό αλλά μόνο νοσηλευτικό.

» Οποιαδήποτε αλλά στοιχεία σχετικά με προσλήψεις στο πουργείο Υγείας είναι ανακριβή».
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: