8.6.12

Κομισιόν: «Δεν πιέζουμε ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν»...



Σάλο έχουν προκαλέσει δημοσιεύματα-που διαψεύδονται από ελληνικής πλευράς- για «λουκέτο» που σχεδιάζεται σε τράπεζες και ειδικότερα στην...Αγροτική.Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αντουάν Κολομπανί, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με πιέσεις που δέχονται οι ελληνικές τράπεζες από την Επιτροπή για να διαλυθούν.

«Δεν υπάρχει καμία πίεση προς τις ελληνικές τράπεζες για να κλείσουν», σημείωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής και συμπλήρωσε: «Μελετάμε κάθε κρατική ενίσχυση και τα χαρακτηριστικά της».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, για την οποία γίνεται λόγος μέσω δημοσιευμάτων, ο εκπρόσωπος Τύπου, αφού υπενθύμισε ότι η Επιτροπή ενέκρινε πριν από έναν χρόνο το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, είπε πως η Επιτροπή πρέπει να ενημερωθεί για κάθε περαιτέρω μέτρο ενίσχυσης για να αξιολογήσει την κατάσταση της τράπεζας. «Δεν λάβαμε καμία απόφαση για αυτό το ζήτημα», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Συνεχίζοντας, ο Α. Κολομπανί σημείωσε ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, η Επιτροπή και η τρόικα βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα του ελληνικού τραπεζικού τομέα και ιδιαίτερα την κατάσταση της Αγροτικής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: